Skip to main content

❗️Acum 15 ani plecam cu bagajul de la soție din nou la mama…

Îmi aduc aminte cum diavolul a vrut să-mi distrugă familia, din cauza ambițiilor, certurilor din nimicuri, lipsei iertării imediate, ignorarea poruncii de a nu lasă soarele să apună peste mânia noastră, lipsa rugăciunii la comun, lipsa părtașie constante cu Hristos, toate acestea ne-au dus de multe ori în impas, până când în cele din urma într-o zi soția mi-a făcut bagajul si m-am trezit cu el la ușă. Avem si un copilaș împreună. Am plecat la mama cu durere în suflet, dar rugându-ma și mijlocind pentru familia mea. Deși diavolul venise deja cu gânduri de genul: “vei găsi o femeie care sa te iubească si sa te aprecieze cu adevărat”, nu m-am dat bătut, știam că Dumnezeu are un plan cu noi si că nu se va termina aici.

Peste 3 zile soția mi-a scris să vin să-l văd pe băiat, am ajuns la ea si prima reacție a fost să ne luam în brațe, să plângem, să ne cerem iertare si să nu ne mai despărțim niciodată. De atunci nu am mai lăsat firea păcătoasă si pe cel rău să intervină între noi. Am încetat din acea zi să ne mai amenințam cu divorțul, pentru că de fiecare dată când o făceam simțeam o încărcătura demonică cum se descărca în inimile noastre. Am promis înaintea Domnului că nu ne vom mai jigni, că nu ne vom mai juca cu amenințările si că vom avea mereu focul aprins pe altar. Au trecut de atunci cel puțin 15 ani, iar astăzi consiliem sute de familii, păstorim o Biserica de peste 800 de membri (Biserica Profides – cu alte 4 filiale care însumează alte sute de credincioși) si ținem conferințe prin care învățam mii de familii să-l slujească pe Hristos.

În concluzie vreau să crezi că Dumnezeu are un plan minunat cu familia ta. Noi puteam distruge tot, azi puteam fi un bărbat divorțat de nu știu care ori si cu o mărturie distrusă, un om instabil si la fel ar fi fost si soția mea. Am fi împărțit un copil între noi care ar fi crescut schilodit sentimental, însă am învins ura, am învins ambiția omeneasca, am învins neiertarea si orice alt rău si am ales să construim cu Hristos. Nu te lasă învins, luptă pentru familia ta si ridic-o din ruină. Nu există problemă în familie pe care sa n-o poți rezolva cu Hristos!

Cu prețuire,
Toni Berbece