Skip to main content

❗️Ferice de cei cu inima curată, căci ei Îl vor vedea pe Dumnezeu…

Azi am fost sunat de un prieten să mi se spună că într-un oraș, o anumită comunitate a făcut mare ședință prin care li s-a interzis enoriașilor să vina la Evenimentul Trezirea Națiunii, fără să li se dea vreo explicație, fără să li se zică că se face ceva gresit acolo, ci doar de dragul de a crea dezbinare si de a lovi o lucrare, doar de dragul de a mai face un gard între credincioși, acest lucru în condițiile în care va veni curând Pastorul Cel Mare si vor zbura toate gardurile dintre noi si vom fi luați toți ai Lui, indiferent de etichetele omenesti, toți cei care Îi purtăm Numele pe frunte si in inimă. Tot azi am citit un mesaj încurajator prin care o tânăra îmi spunea că pe poarta Bisericuței în care a copilărit s-a pus afișul cu Evenimentul Trezirii.

Predicam ieri si spuneam că Iosua a vrut să-i oprească pe Medad si Eldad, doi oameni care au început sa proorocească în Tabara lui Israel precum Moise, însă Moise i-a lăsat sa prooroceasca spunându-i lui Iosua: “Eşti gelos pentru mine? Să dea Dumnezeu ca tot poporul Domnului să fie alcătuit din proroci şi Domnul să-Şi pună Duhul Lui peste ei (Numeri 11:29)!” Mă gândeam că cei mai curati oameni pot fi pătrunși de gelozie si să înceapă să facă rău lucrării Domnului, gelozia e un vierme subtil, care îi corupe pe cei mai sinceri si curați oameni. Să fim atenți să nu lovim în lucrarea altora doar pentru că ni se pare nouă ca e mai mare si mai cu vază. Fiecare își are locul lui în Hristos si fiecare e important si util, ferice de cei smeriți căci ei vor fi înălțați.

O familie minunata din Buzău mi-a scris că mijloceau să umple al treilea autocar, deja două plătite din banii lor sunt pline, însă își doreau mai mult așa că s-au rugat si pentru umplerea celui de-al treilea. Imediat a sunat un grup de 30 de persoane, iar la câteva minute altul de 10. Foarte repede s-a mai umplut un autocar. Un prieten din Alba Iulia a umplut un autocar, dar m-a sunat trist că nu găsește mijlocitori pentru al doilea, mi-a zis să ne rugam, vrea doua din Alba Iulia. De la Arad mi s-a spus că au oameni pentru al doilea autocar, însă nu au bani nici pentru primul. Ne rugam pentru finanțe. Ieri s-a înscris si Piatra Neamt pe listă, așa am ajuns la 30 de localități care vin cu autocare si cred că din fiecare Județ vor veni mii de masini spre București. Trezirea a început, Duhul Sfânt mișcă țara și nimeni nu-i poate sta împotriva. Dumnezeu alege pe cine vrea El pentru aceasta lucrare, iar cei aleși au foat găsiți cu inima smerita, fără răutate si fără gânduri de înălțare. Spunem si noi precul Ioan Botezătorul: “Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micșorez” (Ioan 3:30).

Cu prețuire,
Toni Berbece

🇹🇩 Trezirea Națiunii pe Național Arena (Vinerea Mare) || 3 mai ora 17:00 – 2024