Skip to main content

❗️Atenție, nu așa lucrează Dumnezeu…

Citeam stenogramele cu discuțiile dintre un “preot” si enoriașa abuzată sexual, iar ceea ce m-a șocat a fost faptul că a fost folosit Cuvântul Domnului pentru a manipula o femeie pentru “avantaje sexuale”. Trag un mare semnal de alarmă pentru toate domnișoarele si doamnele care mai ajungeți la vreu preot sau pastor la spovedanie/mărturisire: “Nu, Dumnezeu nu le permite să vă atingă, să vă poftească, să vă facă avansuri și să vă abuzeze!” Dumnezeu condamnă vehement orice formă de curvie și de flirt, Dumnezeu e un Dumnezeu al curăției, iar păcatul curviei este unul dintre cele mai condamnate păcate din Scriptură, Apostolul Pavel chiar spune: “De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea și lăcomia, care este o închinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării (Coloseni 3:5-6).”

Citeam și mă revolta enorm de mult că acest preot are nesimtirea să se refere la abuzul sexual ca la “odihnă”, are tupeul sa vorbească despre David, ca o scuză pentru perversiunea sexuală din mintea lui. Biblia spune foarte clar: „Dacă râvnește cineva să fie episcop, dorește un lucru bun.” Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înțelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeți, în stare să învețe pe alții (1 Timotei 3:1-2).” Acum câțiva ani aflasem de un alt slujitor care a mințit o tânăra (fostă prostituată), care venise la mărturisire, cum că Dumnezeu i-a zis că ea va fi răsplata lui, un dar pentru a-i alina singurătatea și lipsa afectiunii din familie. Aceasta e o minciună drăcească, Dumnezeu nu va da niciunui preot/pastor o altă femeie care nu-i este nevastă ca dar, ca odihnă și ca “premiu” pentru “alergarea lui”.

Așadar, nu vă mai lăsați manipulate/manipulați de preoți/pastori care au căzut in patimi sexuale, ni se cere să fim sfinți și nici să nu îndrăznim să poftim o altă femeie nici măcar în mințile noastre pentru că Hristos ne spune că am si păcătuit cu ea (Matei 5:28). Să rămânem cu aceste cuvinte ale lui Pavel: “Fugiți de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârșit afară din trup, dar cine curvește păcătuiește împotriva trupului său. Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:18-20).

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece