Skip to main content

❗️În timp ce unii dau “legi”, alții chiar au grijă de copii

Am plâns, am fost trist si greu îmi mai revin gândindu-mă că in România (o tara cu 47.000 de copii deja abandonați) unii fac legi ambigue, după cum posta azi dimineața deputatul Robert Sighiartau, care chiar știe ce vorbește. Legi prin care se trec în “Observatorul Copilului” alte sute de mii de copii săraci, bolnavi, neajutorați si năpăstuiți de soartă. De observare avem noi nevoie sau de intervenție? Dacă doar observam si apoi vin, Doamne ferește, oameni fără inimă si dau ordine sa fie “executate” familii (adică separați copiii de părinți precum in tari “civilizate” ca Germania si Norvegia), ce am rezolvat? Chiar ieri am primit un mesaj cum ca o familie de romani fuge deja spre România, pentru că au fost avertizați de sistem, deoarece unul dintre copii a fost tras de limba si ar fi zis ca “mama si cu tata ii mai pedepsesc când nu sunt cuminți”. E diabolic ce se întâmplă in Europa si se vrea si in România.

Oare nu se știe deja că în Romania se culcă flamanzi sute de mii de copii? Oare nu se știe si nu exista Protectia Copilului, care are deja toate datele, dar care e neputincioasă înaintea atâtor nevoi? Lipsa României nu e legislația, ci implicarea. România nu duce lipsă de date si informații despre copii, ci duce lipsă de proiecte concrete prin care să fie ajutați copiii. În timp cei ei, care nu cred că au intrat intr-o casa a unei văduve sau a unor orfani de mamă sau de tată, în timp ce ei n-au coborât din Palat în sute de sate, care după “legislația” lor ar trebui desființate si mutate in “Gulaguri”, noi luăm pas la pas România sa ajutam unde putem si găsim mii de profesori, primari, voluntari si asistenți sociali gata să ajute, dar nu prea au cu ce. Azi mergem din nou în Călărași, la sute de familii care ne așteaptă la propriu ca pe pâinea caldă.

Dacă vrei sa faci ceva implica-te, astfel mai scăpăm copiii de ochi pofticioși ai celor ce-i vor ca o marfă pe care o pot muta între “familii” si “instituții”.

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

https://bisericaprofides.ro/donatii

Cu prețuire,
Toni Berbece