Skip to main content

De ce s-a transformat soția lui Lot in stâlp de sare…

In Cer nu poți intra cu sarea pe care n-ai consumat-o in lumea aceasta păcătoasă (Genesa 19:26). Soția lui Lot este total absentă în istoria cetăților spurcate, n-are niciun istoric de copil neprihănit a lui Dumnezeu. Ea nu apare nicăieri ca mărturie, ea nu a făcut nimic ca fetele ei sa nu fie umplute cu destrăbălarea dovedită mai târziu, ea nu a luptat pentru ca ginerii ei să fie scoși din cetățile pârjolite, ea nu a avut niciun cuvânt împotriva deciziei lui Lot de a le da pe fete acelor violatori (slavă Domnului că acest lucru a fost împiedicat).

Efectiv această femeie cred că avut doar preocupări firești, ea era mereu prezenta la coafor, la făcut unghii, activă în bârfele din cetate, activă în împrăștierea știrilor destrăbălate, interesată de deșertăciunea cetății, însă total absentă in cele spirituale. Ea n-a fost lumină, n-a fost sare, cum Hristos ne cere, însă apare ca acel crestin pasiv care crede că va ajunge in Rai, dorește parșivește salvarea omului de Judecată.

Dragilor, în Cer nu vom ajunge după o viață dezinteresată față de cele sfinte. Hristos ne-a spus apăsat: “Voi sunteți lumina lumii si sarea pământului…” Când noi refuzam să vorbim contra păcatului, când refuzăm să mustrăm destrăbălarea, când refuzăm să intervenim pentru corectarea lumii după Scripturi, când refuzăm să vorbim despre salvarea prin Hristos, de fapt mai punem câte un lacăt pe poarta Cerului. Eu aș vrea să ajung în Cer după ce am aruncat ultimul strop de sare spre pământul acesta ca mărturie ca n-am tăcut. Dacă tu taci, sa nu te miri că vei avea soarta soției lui Lot. Doamne ajuta!

Cu prețuire,
Toni Berbece