Skip to main content

❗️La 78 de ani a înțeles care e singurul botez biblic

Doamna Victorița a înțeles la 78 de ani că botezul biblic este cel în care Îl mărturisești cu gura ta pe Iisus Hristos ca Domn si Mantuitor. Deși unii se încăpățânează să numească acest botez ca fiind unul “Second Hand” de fapt, botezul la vârsta maturității este singurul botez găsit în Biblie, da, în orice traducere a Bibliei. Nu există argumente pentru botezul copiilor, nici unul măcar, ci după 3 secole în care creștinii au botezat exclusiv adulți convertiți de bună voie, a fost adăugat în mod nedrept si nebiblic botezul copiilor. De secole s-a dovedit că efectul nu-i tocmai unul bun. Liniștea că ești mântuit prin botezul ca si copil este o speranță mincinoasa și înșelătoare. De altfel, Botezul nu-i valabil fără o viață de pocăință, indiferent când te-ai botezat. Am să vă spun mai pe scurt de ce nu este biblic botezul copiilor, așa cum am găsit in Biblie. La sfârșit vreau sa cercetați si voi si sa-mi spuneți dacă ati găsit la fel.

  1. Botezul copiilor nu este Biblic deoarece nu se găsește nicăieri în Scripturi. În Matei vedem adulți care vin la botez si scrie clar: “şi, mărturisindu-şi păcatele, erau botezaţi de el în râul Iordan” (Matei 3:6). Dacă mărturisirea păcatelor nu vine din gura ta, dacă mărturisirea nevoii de pocăință nu vine din gura ta, dacă constientizarea pacatoseniei nu e în cugetul tău ești în continuare un crestin mort în păcatele strămoșești.
  2. Botezul copiilor nu este Biblic deoarece este numit botezul pocăinței. Oare cum poate un copil să înțeleagă viata creștinească pe care o îmbrățișează prin botez? Oare cum poate un copil care nici măcar nu vorbește să priceapă viața curată si harul care îi dă putere să o țină prin Hristos. Creștinismul e un mod de viață, nu o alegere pe care o fac părinții pentru tine. Oare la câți romani botezați ca si copii ar striga azi Iona Botezătorul: “Pui de naparci, faceți fapte vrednice de pocainta voastră…” (Matei 3:7-8). Lucru de altfel valabil si pentru cei botezați ca adulți care nu mai țin pocaința. N-am rezolvat absolut nimic prin botezarea copiilor, ci marea noastră responsabilitate de creștini este să-i creștem în principiile creștine si să fim un model pentru ei astfel încât când vor creste să aleagă singuri neprihănirea. Nu putem trece peste rânduiala Scripturii căci vine din Înțelepciunea Lui Dumnezeu, Iisus le-a zis preoților că botezul lui Ioan venea de la Dumnezeu si ei nu l-au primit (Matei 21:32).
  3. Botezul copiilor nu este Biblic deoarece Hristos si Apostolii n-au botezat nici măcar un singur copil, ci copiii erau binecuvântați de aceștia si era suficient. Niciun copil care moare nebotezat nu ajunge în Iad, copiii nu pot fi aruncați în Iad pentru ca Hristos i-a considerat puri (Matei 18:3), neavând discernământul binelui si răului, ei sunt sub har. Știți porunca celebra: “Lăsați copiii sa vina la Mine si nu-i opriti (Matei 19:13-15)!” Este porunca Lui Hristos si de fapt aici e dovada că Isus nu-i boteza, ci-i binecuvanta, căci asta a făcut după vorbele acestea. Totul este in Scripturi, trebuie doar să citești. Crezi că Iisus care este Dumnezeu ar fi făcut o greșeala atât de mare prin a nu boteza copii? Dacă nu i-a botezat, ci doar i-a binecuvântat înseamnă că este suficient, până în clipa în care copilul crește si poate discerne singur că are nevoie de “botezul pocăinței”.

Rămâneți cu aceste cuvinte: „Ioan boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinţei întru iertarea păcatelor“ (Marcu 1, 4). Cui predica? Adulților. Cine avea nevoie de pocăință? Cei ce au păcătuit cu voia si au ales o viata de păcat. Ce trebuiau să facă cei ce veneau la botez? Sa își mărturisească păcatele. Oare poate un copil sa își mărturisească păcatele? Nu. Ce înseamnă mărturisirea păcatelor? Înseamnă constientizarea lor. Conștientizează copiii lucrul acesta? Nu. Așadar, ne întoarcem din nou la Scripturile care zic: “Cine va crede si se va boteza va fi mantuit (Marcu 16:16). Deci, înainte de toate e credința si apoi botezul. Ești tu gata sa crezi Scripturile?

Cu prețuire,
Toni Berbece