Skip to main content

100% Jesus – Mesaj văzut de cel puţin 75 de milioane de oameni

Văzând cum Neymar, jucătorul de fotbal brazilian de la Barcelona, a afisat acest mesaj pe o banderolă pe care și-a legat-o la frunte, mi-am pus intrebarea daca Cristos e incantat de “publicitatea” care I se face? Oare Il incanta pe Cristos orice moment în care cineva se laudă că-L cunoaște? Nu cred că orice mărturisire a Numelui Său Îl onorează și Îi face plăcere. Ci doar acea mărturisire dintr-o inimă curată și dintr-o viață transformată cu adevărat de El. Doar El le știe cu adevărat pe acestea. Prin acest articol nu-l judec pe Neymar, poate că e un om în curs de transformare, poate că se luptă să-L accepte pe Cristos pe deplin în viața lui. Mă voi ruga pentru el ca pentru fratele meu, să-l ajute Dumnezeu să-L proclame dintr-o inimă curată. E de apreciat ce a făcut, însă vreau să atrag atenția că e cale lungă de la afișarea Numelui lui Cristos pe frunțile noastre și până la a fi modele vrednice de urmat.

Dacă privim în Scriptură sunt foarte mulți care s-au lăudat că-L cunosc pe Cristos și care au sfârșit deplorabil. Chiar și demonii mărturiseau că El este Fiul lui Dumnezeu. Nu este grăitor faptul că demonii nu-l jigneau pe Cristos, ci mai degrabă mărturiseau că e Dumnezeu? Nu ne spune nimic lucrul acesta? Poate pentru a-L impresiona și pentru a fi lăsați în pace făceau acest lucru, așa ca o lingușeală ieftină, însă asta nu înseamnă că în ei exista vreun regret că distrusese viațile celor pe care îi posedau. Iar Cristos nu-i lăsa în pace pentru că-L vorbeau de bine. Sunt mulți pe care nu-i doare gura să zică că sunt creștini și că sunt 100 % ai lui Cristos, ba chiar în zilele noastre în unele țări e foarte profitabil, însă nu cei care o spun, ci cei care chiar sunt merită urmați.

Atenție, nu trebuie să-i urmăm în viață pe toți cei care se laudă că-L cunosc pe Cristos și apoi se vede că sunt departe de felul în care Cristos a trăit printre oameni. ”Îi veți cunoaște după roade”, ne-a spus Cristos. Să ne uităm la roade și dacă nu-s bune să fugim. Să nu mai așteptăm mult că s-ar putea să ne placă și cele amare și aducătoare de moarte. Adam și Eva s-au plimbat ceva vreme pe lângă pomul interzis până au mâncat din el, pentru că pofta nu s-a născut în ei imediat, ci în timp.

Cristos ne vrea extrem de exigenți, nu vrea să ne entuziasmăm la orice copac verde sau cu orice fructe. Ci vrea să ne entuziasmăm la copacul cu fructe bune. Am observat în natură că pomii cu frunze mari și late nu au fructe pentru că fructele au nevoie de soare să le coacă de aceea pomii fructiferi de obiei au frunze mici. Nu va bucurați repede când vedeți că nu știu mai cine a zis că e a lui Cristos și poartă câte un tricou cu Jesus is the King sau Jesus inside. Vorbele multe maschează lipsa faptelor la fel cum frunzele late maschează lispa fructelor. Verificați dacă duhul vostru trezit de Duhul Sfânt tresaltă când întâlnește duhul lor.

Diavolul face mai mult prăpăd prin lupii îmbrăcați în piele de oaie decât prin lupii care atacă nedeghizați turma. Știați că prădătorii pentru a nu fi depistați după miros înainte de a ataca își freacă blana de excrementele animalului pe care îl atacă pentru a mirosi ca el? La fel face și diavolul pentru a-și pierde mirosul de dușman al sufletelor noastre spune ce spunem și noi însă nu face. Aici e diferența. Nu vă lăsați înșelați de vorbe. Diavolul și urmașii lui vor putea spune tot ce scrie în Biblie, vor putea memora mii de versete, vor putea cânta ca și noi, se vor putea boteza ca și noi însă nu vor putea împlini Scriptura pentru că nu au în ei puterea lui Cristos.

Doamne dă-ne Duhul Tău și vom vedea limpede!

Cu drag,
Toni Berbece