Skip to main content

Avem urgent nevoie…

Avem urgent nevoie de ucenici care chiar înainte de a intra la slujba sa zică celui bolnav: “Ridica-ti patul si umbla!” Pentru ca astăzi unii ucenicii nu pot spune acest lucru nici după 3 ore de slujbă, deși ucenicii o făceau oricând, chiar si înainte de orice “program religios”. Azi mulți se numesc “fraudulos” ucenici sau biserică, deși n-au nicio treaba cu Biserica pe care o vedem in Biblie. Petru convertea cu miile si vindeca până și cu umbra, iar azi unii nu convertesc unul pe an si nu vindecă nici dacă se așează peste cel bolnav, pentru că de fapt n-au credință. Unde este Biserica aceea din fapte despre care in Evrei ni se spune: “…în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa (Evrei 2:4).”

Avem nevoie urgent de ucenici care să fie atât de plini de Duhul Sfânt încât sa-si pună mâinile pe noii convertiți si aceștia să primească botezul cu Duhul Sfânt cum au făcut Petru si Ioan in Samaria. Avem nevoie de ucenici care să considere umplerea cu Duhul Sfânt si nu doar capul cu doctrine o prioritate. Învățătura e buna, însă dacă aceasta nu dovedește puterea atunci totul este doar o școala de teologie seacă, fără puterea Duhului. Iar scoli de teologie pot imita si fiii întunericului, însă puterea Duhului Sfânt niciodată.

Avem nevoie urgent de ucenici care să pruncească dracilor să iasă afară cum Pavel i-a poruncit dracului de ghicire să iasă afara din tânăra care-i hărțuia mereu în drumul lor spre Locul de Rugăciune. Avem nevoie urgent de ucenici precum Pavel, care când s-a dus in Efes la ucenicii lui Ioan i-a întrebat direct dacă au primit puterea Duhului Sfânt si nimic altceva, pentru că acolo unde coboară Duhul Sfânt este viață peste Biserica lui Hristos. Ești tu un ucenic plin de Duhul lui Hristos sau de duhul Antihristului? Haideți sa facem din nou o prioritate din a fi umpluți de Duhul Sfânt, așa cum vedem în Biblie, pentru că altfel ne jucam si ne mințim că suntem biserică, când de fapt nu suntem nici măcar o imitație, ci din păcate o caricatură. Doar Duhul lui Dumnezeu face din noi o Biserică. Haideți sa facem o prioritate din El!

Cu prețuire,
Toni Berbece