Skip to main content

Când nu te mai temi de Dumnezeu…

Când nu te mai temi de Dumnezeu te temi de toate bolile și simptomele lor, tremuri la orice veste de molimă, îți paralizează mintea și simți că nu mai poți respira deși ești sănătos tun, îți testezi respirația dacă șuieră sau fluieră, te speri de orice tușit al aproapelui, iar strănutul devine mai de temut decât focul de armă. Îți simți mâinile murdare mereu și ești disperat să ți le speli sau să le dezinfectezi în fiecare minut, nu mai poți dormi de grija alor tăi că dacă vor muri de Covid și simți că nu mai ai niciun sprijin. Dar când îl ai pe Dumnezeu, deși te protejezi, nu în asta te încrezi, ci nu-ți este frică chiar dacă gloanțele molimei șuieră pe lângă urechile tale, ști că trăiești cât ți-e dat, iar dincolo te așteaptă “bucuria Stăpânului”. Nu tremuri nici în boală, ci ești plin de nădejde.

Când nu te mai temi de Dumnezeu te temi de faliment, îți e frică să nu rămâi fără dumnezeul tău, banul. Când nu te mai temi de Dumnezeu de fapt realizezi ce dulce și ce plăcută era această “teamă” sfântă, această reverență care ținea fricile departe. Când Îl ai pe Dumnezeu ai totul chiar dacă-ți intră toate lucrurile într-o plasă de 5 lei de la supermarchet, iar tot El rămâne totul chiar dacă ai un miliard în cont. Iată ce a spus cel mai înțelept om: “Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îţi va netezi cărările. Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău! Aceasta va aduce sănătate trupului tău și răcorire oaselor tale (Proverbe 3: 5-8).”

Când nu te mai temi de Dumnezeu te temi de oameni mai mult decât de legile sfinte, te temi să nu te critice, te temi să nu te părăsească, te temi să nu te dezaprobe, te temi să nu te marginalizeze, te temi să nu te eticheteze, de aceea te compromiți furând ca ei, te compromiți curvind ca ei, te compromiți mergând duminică la grătare în loc să mergi la Casa Domnului, dar când Îl ai pe Dumnezeu tot ce contează este doar să fii aprobat de Cer, restul sunt detalii insignifiante.

Cu prețuire,

Toni Berbece