Skip to main content

Către Tudor Chirilă,

Stimate Tudor Chirilă, îți înțeleg frustrarea și amărăciunea cauzate de lumea politică. Da, e dezamăgitor să lupți pentru o nouă clasă politică și să o vezi înlocuită cu oameni ca cei dați jos. Dar nu-ți vărsa sau transfera nervii din politică pe creștinism. Mi se pare mie sau vrei să ai imaginea unui cetățean dornic să aprindă lumânarea la căpătâiul creștinismului îngropat definitiv în poporul aceasta. Oare chiar te “sperie” declarațiile lui Ludovic Orban, de a se întoarce ca partid la valorile și moralitatea creștină? Așa de mult te “sperie” Biblia și Crucea de i-ai făcut “tulburați ideologic” pe creștinii care mai mișcă ceva spre binele națiunii noastre sau am înțeles eu greșit? Ce fac bun în țara aceasta cei fără de Dumnezeu? Consideri proiecte si realizări dorința unora de a legaliza prostituția și marijuana? Astea-s mințile care răsar fără Dumnezeu.

Credeți că o să vi se ia “jucăriile” plăcerilor și vor fi amenințate “petrecerile” voastre “vamale”? Stați liniștiti, nu vă face nimeni nimic rău, pericolul nu e în apropierea de Dumnezeu, ci în apropierea de Diavolul, pe care-l slujesc românii de se dedau curviei si tuturor formelor ei, alcoolului, drogurilor, tutunului, răutății, urii, minciunii și furtului.

Îmi dau seama cât de mult s-au “ateizat” unii din neamul nostru, cât de departe sunt unele persoane influente din țara aceasta de Hristos prin faptul că reacționează atât de “violent” verbal la fiecare dorință a acestui popor de a se reîntoarce la Dumnezeu. Dragă Tudor Chirilă, radicalismul și excentrismul, nedreptatea și derapajele nu sunt de partea creștinismului atât de tolerant, ci de partea celor care ne bagă pe gât mizeriile lor, care odinioară era rușinos numai să le amintim, iar azi sunt fluturate agresiv și nedrept înaintea noastră. Dictatură n-a fost niciodată când oamenii s-au apropiat de Dumnezeu, ci când s-au depărtat de El. Vei da socoteală înaintea lui Dumnezeu dacă-ți pui influența în slujba denigrării “tulburaților ideologic”, care mai luptă în națiunea aceasta pentru familie, pentru moralitate, cât și pentru apărarea copiilor de pornografia predată în școli.

Mă rog ca declarațiile lui Ludovic Orban să nu fie doar niște declarații, ci chiar viziunea acestui partid și a României. Doar așa, dragă Tudor, vom fi multumiți de clasa politică din România. Fără Dumnezeu îi vom da pe unii jos și vor veni alții mai răi, care ne vor face viața mai amară. Îți doresc numai bine și apropiere de Dumnezeu.

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece