Skip to main content

Ce ar face Isus

Când Hristos a aflat că vărul lui și antemergătorul Său, pe nume Ioan Botezătorul, a fost decapitat de către Irod, a luat o barcă, a traversat Marea Galileii și s-a dus singur să se roage în liniște (Matei 14:13). Când veștile rele te lovesc direct în inimă, fugi la rugăciune, închide-te în cămăruța ta și lasă-te inundat de pacea Tatălui.

Când Hristos a aflat că Fariseii fac planuri să-L omoare și că turbează de ură împotriva Lui, S-a dus singur pe munte ca să se roage, a petrecut toată noaptea acolo, apoi a coborât și cu mare curaj a continuat sub ochii turbați de invidie ai acestora să vindece și să elibereze oameni (Luca 6:11-12). De aceea mulți dintre noi clachează și renunță la prima amenințare a Satanei, pentru că nu avem un munte al rugăciunii, un loc în care să ne cuplăm la curajul Duhului Sfânt, pentru a fi încărcați.

Când mulțimile îl îmbulzeau pe Isus, când a ajuns ca în fiecare zi să vindece și să elibereze mii de oameni, S-a dus singur deoparte să se roage, pentru a putea face lucrul acesta până la capăt (Luca 5:15-16). Așadar rugăciunea îți dă energia de a face lucruri chiar supranaturale, îți dă energia de a-ți duce căsnicia până la capăt, chiar dacă pare imposibil, îți dă energia să fii lumină și exemplu la muncă, chiar dacă pare imposibil, rugăciunea te ajută ca tot ce începi să duci cu succes la bun sfârșit și să fii o binecuvântate pentru semeni.

Fii ca Isus!
Cu prețuire,
Toni Berbece