Skip to main content

Cele trei forțe ale creștinismului

1. “În Numele lui Isus, păcatele îți sunt iertate !” Aceasta este forța transformatoare, în urma căreia o prostituată renunță la păcatul și venitul ei fabulos într-o clipă, mafiotul se lasă de orice crimă organizată si devine evanghelist, vrăjitoarea devine sfântă a lui Dumnezeu și orice alt păcătos găsește vindecare de viciul și păcatul său. Fără această forță creștinismul e mort. Creștinismul cel viu în Hristos, iartă păcatele și dezleagă omul de forța lor. Creștinismul cel viu pregătește sufletul omului pentru veșnicie, oferindu-i mântuirea prin credința în Hristos.

2. “În Numele lui Isus, ridică-te și umblă!” A doua forță a creștinismului este vindecarea trupului. Sute, mii, zeci de mii de miracole demonstrază anula puterea și stăpânirea lui Dumnezeu asupra materiei. Această forță este cea care ne arată că Cel care a modelat lumea din nimic acum mii de ani o poate modela și azi prin copiii Săi. Nimic nu-I stă împotrivă. Creștinismul de-a lungul secolelor a vindecat mai mult decât orice spital, Isus a fost, este și va fi cel mai mare Medic! În bunătatea Lui, El încă răspunde prin minuni!

3. “În Numele lui Isus, port de grijă nevoilor tale pământești!” Hristos pe lângă Cuvânt a dat mulțimilor și pâine și pește, nu o singură dată, ci Biblia ne vorbește de două dăți, iar dacă a fost de două ori cu siguranță a fost de mai multe ori. Ni se spune că punga lui Isus avea într-o împrejurare 200 de dinari în ea, asta înseamnă plata unui om pe 200 de zile de muncă. Banii aceștia erau folosiți pentru săraci, văduve, orfani și pentru misiune. În noaptea in care Isus a fost vândut de Iuda, ucenicii au crezut că Iuda a ieșit să ia ceva pentru săraci, pentru că asta făcea mereu la porunca lui Isus. Așadar, Biserica este o resursă inepuizabilă de hrană, haine și alte necesități pentru cei nevoiași.

Biserica nu poate să existe fără una dintre aceste forțe. Ea le are pe toate prin Hristos și Duhul Său Cel Sfânt! Nu uita că și tu ești Biserica Lui, așadar, ce păcate vei lega vor fi legate, cel peste care vei rosti vindecare în Numele lui va fi vindecat la voia Lui, iar cel căruia tu-i vei întinde o pâine va fi hrănit, iar punga ta nu se va goli niciodată pentru că se alimentează din contul Lui Isus care deține întreg Pământul!

Cu prețuire,

Toni Berbece