Skip to main content

Conducătorii pe care-i merită o națiune…

Biblia ne spune că națiunile care se complac în păcat și le îngrămădesc unul peste altul fără număr și fără căință au parte de conducători lacomi din trei puncte de vedere.

Prima lăcomie este lăcomia după avere. Citeam despre Barac Obama că atunci când a ajuns președinte avea avere de 1 milion de dolari, iar după zece ani de mandat are o avere de peste 200 de milioane de dolari. La noi nu prea au cum să o declare că nu e câștigată ca la Americani din “vânzarea de cărți sau talk show-uri”. La noi doar auzim zvonuri că banii de spitale sunt prin Brazilia, Madagascar, Panama și alte țări exotice unde ai noștri și-au făcut palate, plaje private și hoteluri. Iată ce zice Biblia despre ei: “Împărat eşti tu oare, de te întreci în cedri? Nu mânca tatăl tău şi nu bea şi el? Şi totuşi el făcea dreptate şi judecată, şi era fericit… Dar tu n-ai ochi şi inimă decât ca să te dedai la lăcomie… (Ieremia 22:15)!” Doamne, ne smerim, ne căim de păcate și te rugăm îndepărtează conducătorii lacomi după avere!

Al doilea fel de lăcomie este lăcomia de rușine. Îi avem și pe aceștia la conducerea țării, conducători care nu se mai satură de rușine, afișează fapte rușinoase și caută să facă din comportamentul depravat chiar lege pentru toți. Iată ce zice Amos: “Abia au încetat să bea şi se dedau la curvie; cârmuitorii lor sunt lacomi, da, sunt lacomi după ruşine” (Osea 4:18)! Da, de conducători bețivi și curvari e plină țara, am avut și președinte renumit pentru așa ceva. Conducători cu amante mai tinere cu 30 de ani decât ei, conducători care să sponsorizeze concerte spurcate, avem și din aceștia. Doamne, ne smerim, ne căim de păcate și te rugăm îndepărtează conducătorii lacomi după rușine și păcat.

Al treilea tip de lăcomie este lăcomia după nedreptate. Ultimul grad al lăcomiei lor este lăcomia de a-și umili propriul popor. Am avut un dictator a cărui soție ne făcea pe noi românii “viermi”, am avut acest cuplu de dictatori, care nu dădea doi bani pe o viață de om și pe faptul că românul muncitor primea ulei, zahăr și carne cu porția. Câinii poliției mâncau mai multă carne decât un om obișnuit, iar securiștii aveau tot ce-și doreau. Azi sunt convins că mulți dintre conducătorii noștri pe fața ne promit și ne lingușesc, iar la mesele lor vorbesc despre noi ca despre niște “vite de corvoadă” bune de subjugat. Iată ce a spus Amos despre aceștia: “Nu sunt în stare să lucreze cu neprihănire, zice Domnul, ci își îngrămădesc în palate comori câștigate prin silnicie și răpire” (Amos 3:10). Să elibereze Domnul poporul acesta și de acești conducători lacomi de a ne umili și subjuga prin nedreptate și chiar prin ucidere, pentru că ne mor bolnavii intubați în incendii prin spitalele din care fură ei. Doamne, ne smerim, ne căim de păcate și te rugăm îndepărtează conducătorii lacomi după nedreptate și uciderea noastră cu zile.

Rugați-vă și votați mai întâi de toate cu smerenie și puritate în inimi!
Cu prețuire,
Toni Berbece