Skip to main content

Credința nu-i abonament la servicii…

Am transformat Biserica și creștinismul într-un pachet de servicii. Oamenii mai au nevoie de Biserică doar pentru trei sau patru servicii. Merg la Biserică la nuntă, la botezul copiilor, la Paște și Crăciun (opțional) și mai sunt duși la slujba de înmormântare. La cel puțin două dintre serviciile acestea oamenii sunt “absenți”, anume la botez și la înmormântare. Nimeni nu știe se s-a petrecut la botezul lui ca copil și nimeni nu știe ce s-a predicat la înmormântare. Mulți mai merg la serviciile acestea de rușinea mamei, a bunicii și a vecinilor. Aceasta nu-i credință!

Mai nou mai există un serviciu anual de vindecare la racla unor morți, e un serviciu “premium”, e un serviciu de care nu ai parte mereu, e dat cu “pipeta” și e destul de scump și inaccesibil tocmai pentru cei bolnavi cu adevărat. Oamenii vin plini de curvii, ucideri, ură și vicii, dar vor vindecarea trupului. Este un soi de serviciu pentru vindecarea trupului, nu și pentru cea a sufletului. Când oamenii ajung la ananghie nu le trece prin cap că păcatul i-a adus acolo, ei se cred creștini, dar niște creștini care mai au nevoie de trup pentru a mai băga câteva sute de pachete de țigări, câteva sute de litri de tărie, ceva curvii, niște pornografie, niște videochat și alte mizerii. A-i cere lui Dumnezeu un trup sănătos ca să-l irosești din nou pe păcat e cea mai mare ticăloșie.

Biserica și creștinismul sunt mai mult decât pachet de servicii pentru trup. Biserica lui Hristos este forța de care ai nevoie pentru a fi rupt de vicii, Biserica este soluția pentru oamenii posedați demonic și chinuiți psihic, Biserica este soluția pentru vindecarea boli trupești și spirituale, Biserica este soluția pentru vindecarea de foamea de a ucide prunci, de foamea după alcool, droguri și tutun. La Biserică trebuie să alerge cei obosiți de păcat și să găsescă o viață nouă. Biserica este locul acela care ar trebui să-ți trezească cugetul și nu să-l îngroape mai tare.

Când oamenii vin la Biserică trebuie să simtă că au intrat în Terapia Intensivă a Cerului, că au fost preluați pe brațele pline de dragoste ale sfinților, ale îngerilor și pe însăși brațele lui Hristos. Omul căzut nu trebuie să simtă miros de moarte și de fum în Biserică, ci miros de viață, de binecuvântare, de pace și lumină. Dacă nu ai descoperit o astfel de Biserică, crede-mă că ea există, ai nevoie de părtășia cu sfinții pentru întărirea credinței tale. Fii și tu parte din Biserica lui Hristos!

Cu prețuire,

Toni Berbece