Skip to main content

Cum ar fi relatat ziarele de azi un caz din Faptele Apostolilor (Fapte 13:810)

“Șocant, extremistul creștin pe nume Pavel, zis și Saul din Tars, a jignit un vrăjitor făcându-l “fiul dracului” și mai mult de atât, după disputa cu Pavel, a rămas orb.”

“Homofobul și Fanaticul religios pe nume Pavel, aflându-se acasă la dregătorul Sergius Paulus și deranjat fiind de intervențiile “filosofului” din casa acestuia l-a jignit grosolan, iar martorii spun că tot din cauza lui Pavel acesta a orbit, ceea ce este greu de crezut”.

“Pavel, supranumit și Apostolul Neamurilor, a făcut de râs creștinismul după ce l-a jignit pe un interlocutor și l-ar fi orbit chiar, după ce acesta nu-i dădea voie să-și prezinte dogma în fața politicianului Paulus.”

Cum a fost de fapt:

Pavel a fost chemat de dregătorul Sergius Paulus ca să audă despre Hristos. Însă era o problemă, omul acesta avea pe lângă el un vrăjitor care strâmba orice adevăr rostit de Pavel. Pavel, sătul fiind ca omul acesta să-i tot întrerupă mesajele, să-i sucească mințile dregătorului și să-i stea în calea mântuirii sale, plin de Duh Sfânt s-a uitat la el și după ce l-a făcut “fiul dracului”, i-a dat și o orbire temporară așa ca “bonus” (dându-i șansa astfel să se pocăiască și să-și reabiliteze viața).

Văzând această putere a lui Pavel, dregătorul a crezut în Hristos. Unde este puterea și atitudinea aceasta astăzi? Oare nu mai avem nevoie de ea? Oare nu mai lucrează Duhul astfel? Oare nu avem cum să închidem gurile celor care strâmbă căile Domnului? Nu aș vrea să orbesc fizic pe nimeni, dar să iau multora orbirea spirituală și să-i eliberez de puterea întunericului vreau.

Avem și noi azi vrăjitorii noștri care lucrează cu puterea Satanei și strică cuvântul drept rostit de noi. Ei nu au nasul cârn, nici pălării ascuțite, mături și baghete, ci vorbesc cu superioritatea unor atei umaniști care pufăie (unii sunt camuflați în jurnaliști, alții politicieni, alții vedete mondene) și ne zic că nu există Dumnezeu, nici Hristos, nici Duh Sfânt, că Biblia este o carte de povești, iar Biserica este doar o organizație care stoarce bani și care spală creiere.

Ei zic că homosexualitatea și alte patimi nu se mai vindecă pentru că Hristos nu poate, dar Pavel le-a zis clar corintenilor și implicit nouă că printre ei erau mulți curvari, sodomiți, hoți, bețivi, defăimăotori, etc… dar au fost spălați, sfințiți și socotiți neprihăniți (1 Cor. 6:9-11). Deci se poate, însă trebuie ca noi să fluturăm aceste victorii, aceste eliberări ca pe niște steaguri, astfel vom închide gurile celor neștiutori și proști, cum tot Pavel ne îndeamnă.

Doamne lasă peste noi Duhul care a fost și peste Pavel!