Skip to main content

Cum vei ieși din “carantină”

Am câteva variante care-ți sunt la îndemână pentru cum vei ieși din ea:

1. În depresie, anxietate, atacuri de panică si cu ulcer? Da, cred că această carantină și acest Covid19 va afecta cu mult mai mulți oameni din punct de vedere psihic decât fizic. Dacă de Coronavirus se îmbolnăvesc câteva mii și mor câțiva bieți oameni, care aveau și alte probleme de sănătate, de frică, panică, neliniște, îngrijorare și stres sau gestionarea greșită a timpului vor fi afectați zeci de milioane. Privind la știri și căutând cu frenezie informații despre sfârșitul lumii sau despre câți au mai murit vei intoxica ființa ta. Nu mai spun că ascultând zilnic păreri și opinii, nemulțumiri și lipsurile din spitale și altele capeți o stare de nemulțumire, furie și frustrarea de a nu putea face nimic, care îți vor da arsuri la stomac, dezechilibre chimice ireversibile în creier și multă frământare inutilă.

2. Intoxicat cu nimicuri? Mulți dintre noi am primit un timp care este ca un credit de minute din partea lui Dumnezeu. Dacă îl vei folosi irosindu-l pe nimicuri vei fi judecat pentru acest credit folosit inutil. Am văzut anunțul cuiva care văzuse zilele acestea trei Seriale a câte 3-4 sezoane de fiecare (sute de ore irosite) și întreba ce serial i se mai poate recomanda. Dacă noi credem că am primit viața aceasta doar pentru a ne uita la filme și pentru a mânca popcorn și să bem cola, ne înșelăm. Timpul înseamnă viață, iar viața trebuie investită astfel încât să fim o binecuvântare. Vom ieși din această carantină intoxicați cu junk-food spiritual și fizic sau îmbogățiți?

3. Binecuvântat cu un timp unic? Aici voiam să ajung, de fapt. Pentru mine carantina aceasta este o binecuvântare, chiar dacă și eu și familia resimțim din plin pe alte părți efectele ei. Adesea, m-am văitat că nu am timp să compun și iată că am primit, m-am văitat că nu am destul de mult timp pentru soție și pentru copii și iată că am primit, m-am văitat că nu am timp de odihnă destul, că alerg prea mult, și iată că am primit. Nu știu dacă eu împreună cu cei care au cerut timp suntem de vină pentru situația aceasta, pentru că ne-am văitat prea mult, dar știu că am primit timp pe care eu personal nu-l voi irosi. Voi ieși binecuvântat, cu o familie mai consolidată, cu mai multe cunoștințe acumulate, cu o putere mai mare în rugăciune și cu mai mult Cuvânt strâns în inima mea.

Este o vreme de cercetare pentru întregul Pământ, oamenii au fost întorși cu fața spre Dumnezeu de mâna Lui plină de îndurare, dacă ratăm și acest moment de împăcare cu Cerul și de investiție în cele duhovnicești va spune și în dreptul nostru Hristos: “Vai de voi… pentru că dacă le-aș fi arătat altora generații atâtea semne și minuni de mult s-ar fi pocăit în sac și cenușă (parafrazare – Matei 11:21)!”

Cu prețuire,

Toni Berbece