Skip to main content

Dacă nu ne întoarcem la Dumnezeu, cei doi ani de pandemie au fost o joacă pe lângă ce va veni…

Am fost acolo, am văzut ce înseamnă să fii în alertă de război, am văzut ce înseamnă să fie legea marțială pe străzi. Când descărcam un camion de ajutoare într-un centru umanitar, din care pleacă alimente în zonele cele mai afectate de război, la poartă s-a auzit o mare agitație. Soldații au înconjurat un bărbat beat care se rezema de un pom, i-au pus arma la piept și erau cât pe ce să-l execute înaintea unor voluntari de-ai noștri. Nu avea ce caută acolo, dar beția l-a făcut să iasă din casă riscând să-si piardă viața.

În vreme de război n-ai voie să ieși din casă între 22:00 si 6:00 dimineața, și credeți-mă că nu e ca în pandemie, când ieșeai cu bilet de voie în care scriai ce voiai tu, iar dacă luai vreo amendă efectiv nu-ți păsa. Ci în vreme de război dacă ai ieșit după 22:00 îți riști viața. Noi am tremurat ca varga la 3:00 noaptea deși eram escortați de un politician, însă cu toate acestea ne-am speriat zdravăn când i-am văzut că vin spre mașinile noastre cu mâinile pe arme.

Apoi, în război totul e raționalizat, motorină, hrană, curentul, libertatea, totul este cu adevărat redus la minim, iar la toate acestea se adaugă spaima că în orice moment un glonț sau o bombă îți poate încheia călătoria pe pământ. Doar cei ce și-au asigurat veșnicia prin Hristos au liniște și pace, însă carnea aceasta slabă tot simte groaza, chiar dacă duhul e în așteptarea veșniciei. E greu să îți învingi frică și vă spun că mi s-a dat să o simt.

Așadar, dacă nu ne întoarcem spre Dumnezeu, Singurul care poate ține războiul departe de noi, va trebui să-l simțim pe pielea noastră. Dar mă rog să găsească în țara aceasta oameni cu teamă de El. Pentru că în ce avem noi nu ne putem încred, noi nici n-am început războiul si ne-au murit 8 militari doar că au decolat de la sol. Deci, in cine ne încredem? În americani, care prin Biden au trimis un mesaj de consolare făcându-i pe ucraineni iranieni și spunându-le că rușii nu le pot cuceri sufletele? Eu mă încred în Dumnezeu, care, orice ar veni, Îmi este scut. Tu?

Cu prețuire pentru cei ce luptă pe genunchi,
Toni Berbece