Skip to main content

De câte ori ți-a furat Diavolul șansa mântuirii?

Aș vrea să știi că de fiecare dată când cineva îți vorbește despre Hristos, iar inima ta începe să simtă viața veșnică aproape, imediat apare cineva care va face tot posibilul să-ți fure cuvântul care te poate mântui.

Vei auzi gânduri care-ți vor spune: “Ăsta e religios, nu-l asculta!” sau: “Ăsta este fanatic, daca-l vei asculta îți vei încuia viața!” sau: “Ăsta vrea banii tăi, te minte ca să profite de tine!”

Hristos a spus o parabolă în care a vorbit despre Diavolul care fură tot ce se pune în tine și e bun. Acesta este rolul lui principal, să te mintă. Am vorbit deseori cu persoane distruse de droguri, alcool, cu datorii de zeci de mii de euro din cauza jocurilor de noroc și care, când le vorbeam despre viața curată din Hristos, îmi dădeau o replică penibilă: “Nu vreau să-mi încui viața , vreau să mă bucur din plin de ea!” Iar ei se mai ținea în viață de un singur fir, erau distruși, dar ei credeau că trăiesc din plin.

Cine îi minte pe oameni astfel? Cine le spune că a-L urma pe Hristos îndeamnă viață încuiată? E ca și cum ți s-ar deschide poarta pușcăriei în care ai fost ținut sclav toată viața iar cei care au profitat de tine ți-ar striga: “Nu ieși că te nenorocești!” Când de fapt tu stai în nenorocire.

Nu-l mai lăsa pe Satana să-ți fure șansa Mântuirii, șansa cunoașterii lui Hristos și a vieții din belșug!

Cu prețuire,

Toni Berbece