Skip to main content

De ce atacă diavolul familia

Intrebarea de veacuri este: La ce s-a referit Dumnezeu cand a spus ca ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa? Nu avea cum să se refere la fizic pentru că Dumnezeu nu este îngrădit de un trup, deci nu la aspectul fizic s-a referit. Atunci la ce?

Dacă citim cu atenție următorul verset vom descoperi un lucru extraordinar: „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască.” Putem observa cu ușurință că nu se pune punct și apoi ni se zice că l-a făcut pe om parte bărbătească și parte femeiască, ci este continuarea faptului că omul este făcut după chipul lui Dumnezeu. Așadar cu toată tăria o spun: Chipul lui Dumnezeu se vede în iubirea dintre bărbat și femeie, în iubirea dintre soț și soție, iar iubirea, care este chipul Său, de aici va țâșni spre societate ca un izvor care ajunge fluviu.

De aceea astăzi familia este atât de atacată, întreaga armată a diavolului are ca scop distrugerea ei, pentru că lovind-o diavolul știe că lovește chipul lui Dumnezeu. În familie este cel mai bun loc în care se poate naște iubirea, aici o poți întâlni în cea mai pură formă a sa. Dacă în familii nu este dragoste nu poate exista în celelalte domenii. Este ca un pom de la ale cărei fructe nu poți avea așteptări știind că sămânța pe care ai pus- în pământ nu era de soi bun.

În familie învață copii să iubească, în familie învață copii să ierte, să accepte, să rabde și la rândul lor să-și facă o familie și să-și educe copiii în spiritul dragostei. Diavolul știe că prin distrugerea familiei disturge viitorul.

Adam și Eva, parte bărbătească și parte femeiască, au fost făcuți după chipul lui Dumnezeu, iar acest chip nu s-a evaporat imediat după ce ei au mâncat din fruct. Au rămas câteva din fructele iubirii între ei iar dovada este faptul că Adam, după ce Eva l-a ispitit să mănânce din fructul interzis, a numit-o „Viață” ca apreciere pentru chinul suferit în timpul nașterilor, (Genesa 3:20). Nu i-a reproșat nimic, nu ni se spune că relația lor s-a deteriorat, nu ni se spune că Eva a trăit un chin alături de Adam. Adam nu a numit-o „Problemă” sau „Încurcătură”. Acesta a rămas un om deosebit față de Eva și acest lucru se vede din relația lor. El a iubit-o și împreună au umplut pământul cu rodul iubirii lor. Astăzi tinerii căsătoriți nu mai fac copii și din comoditate dar și din cauză că sunt nesiguri pe relația lor și nu vor să riște. Unde nu-i iubire nu sunt nici copii.

Ca să întăresc faptul că expresia „făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu” înseamnă asemănarea cu sufletul, cu trăsăturile de caracter, cu personalitatea, aduc în atenția voastră un alt verset care spune că Adam a mai făcut, la scurt timp după ce Cain l-a ucis pe Abel, un fiu „după chipul și asemănarea sa” și l-a numit Set (Genesa 5:3). Doar despre acesta ni se spune acest lucru deși Adam a mai avut mulți fii și fiice. Asta înseamnă că Set semăna cel mai mult cu Adam, avea trăsăturile acestuia și călca pe urmele tatălui său în toate.

Așadar a fi după chipul și asemănarea lui Dumnezeu înseamnă a fi sfânt și plin de dragoste ca și El, iar acest lucu nu este ceva irealist, ceva greu de atins. Cristos a făcut posibil acest lucru. El a venit să ne curățească de păcat și să pună în locul acestuia trăsăturile Tatălui Său. Așa cum spune sfântul Atanasie cel Mare: Dumnezeu s-a făcut om pentru ca omul să se îndumnezeiască.
Nu uitați esența acestui articol, chipul și asemănarea lui Dumnezeu este iubirea din sânul familiei. Dacă ai pierdut-o ai pierdut asemănarea cu Dumnezeu. Păzește-ți familia ca pe cel mai bun avut.

Cere-i lui Dumnezeu să pună îngerii săi păzitori în jurul familiei tale așa cum și-a pus heruvimii să păzească pomul vieții ca să nu mănânce omul din el și să rămână în veșnică moarte. Richard Wurmbrand a spus următoarele cuvinte: Familia este singura pe care trebuie să o prezinți întreagă înaintea lui Dumnezeu în ziua judecății.

Doamne ajută!
Cu mult drag și prețuire,
Toni Berbece