Skip to main content

De ce să cred în Hristos

1. Nimeni nu a influențat omenirea in bine ca El. După 2000 de ani mulți oameni trăiesc ghidați după principiile iubirii Sale. Iar la baza civilizației stau principiile creștinismului. Cartea scrisă de ucenicii Săi este cea mai citită din lume, președinți, guverne și oameni infleunți se inspiră din Hristos și i se închină și azi. Legea “iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!” guvernează și va guverna multe vieți.

2. Nimeni nu a descris și nimeni N-a supus lumea nevăzută ca El. Ingerii l-au slujit. După postul de 40 de zile aceștia L-au hrănit, L-au întărit în agonia dinainte de cruce și tot El a zis că la o simplă chemare legiuni întregi i-ar lua apărarea. Demonii se înspăimântau de El, când Îl vedeau Îi cereau milă și Îl rugau să nu-i trimită în adânc. Deci, chiar demonii au recunoscut că El are puterea de a-i lega în temnița destinată duhurilor rele.

3. Nimanui nu a supus natura cum a făcut-o El. El poruncea furtunii să se potolească, pâinea și peștele creșteau la loc în mâna Lui după ce El rupea bucăți pentru a hrăni mulțimile. El a poruncit unui pește care înghițise un bănuț să se ducă în cârligul undiței lui Petru, pentru a-i arăta acestuia că lui i se supun toate și El știe totul.

4. Nimeni nu a putut prezice viitorul cu claritatea Lui. A prezis dărâmarea Ierusalimului, după 40 de ani Ierusalimul era asediat, iar Templul său magnific a fost distrus după cum le-a spus ucenicilor Săi. A prezis că va sta doar 3 zile în mormânt și că apoi va învia. Martori ai învierii Sale au fost peste 500 de oameni printre care și soldații romani care au căzut leșinați când El a ieșit din mormânt.

5. Nimeni nu a avut curajul să declare că iartă păcatul lumii și că plătește prețul pentru El. Acest lucru poate fi confirmat de cel puțin o duzină de prostituate și de un cămătari. Păcătoșii chiar se simțeau liberi în jurul Lui. Era și este singurul care poate ridica povara cugetului murdarit de păcat.

6. Nimeni nu a iubit lumea cum a iubit-o El. Ar fi putut să stea la mesele bogate și pe tronurile faimoase ale Cărturarilor și Fariseilor, dar a stat la masă cu prostituatele, cu vameșii și cu păcătoșii și a preferat să doarmă adesea sub cerul liber, ignorând vocile celor care-L voiau rege pe pământ. De ce? Pentru că El i-a iubit pe cei care erau fără niciun ajutor, pe cei care aveau nevoie de doctor El i-a căutat.

7. Nimeni nu a promis viața veșnică ca El. Nimeni nu potolește sufletele celor speriați de moarte cum o face El. De ce? Pentru că El chiar a biruit moartea și chiar poate oferi veșnicia. În pragul morții un tâlhar răstignit împreună cu Hristos a simțit această pace și a acceptat-o. El a fost primul. De atunci miliarde de oameni au murit împăcați și siguri că Hristos chiar oferă viață veșnică. Credința în veșnicia pe care ne-o oferă El chiar funcționează. El a murit într-o zi ca aceasta ca noi să avem viață din belșug. Accept-o!

Cu prețuire,

Toni Berbece