Hristos a încredințat misiunea de răspândire a veștii bune la un grup de doar 120 de persoane, la care, în ziua coborârii Duhul Sfânt, după o predică scurtă s-au adugat încă 3000, numărul lor crescând tot mai mult în fiecare zi.
După doar 3 secole de la învierea lui Hristos, aproape toată lumea aflase despre Hristos, iar ucenicii Lui erau peste tot (asta făra internet, fără tipar și fără trenuri și avioane). De când creștinii se înmulțise în lume, și mai ales în cel mai mare Imperiu, rata uciderilor, abandonul de copii, divorțurile, jocurile sângeroase, închinările la zei care presupuneau orgii, beția, lenea și tot ce-i rău scăzuse drastic. Astfel că Împăratul Roman, Constantin Cel Mare, declară credința creștină ca și credință a Imperiului.
Azi, după ultimul recensământ al tuturor credincioșilor din 2011, sunt undeva peste 2 miliarde și jumătate de credincioși, dar se pare că acest număr imens poate scapă creștinismul printre degete dacă nu se ridică în Numele lui Hristos pentru a reproclama curăția Scripturii ca normă.
Deci 120 au cucerit în 3 secole toată lumea, iar 2,5 miliarde aproape pierd în doar 2 decenii controlul asupra valorilor morale ale lumii. O nouă dez/ordine mondială, care nu are nicio treabă cu valorile creștine și cu valorile umane în general, a prins cel mai bun moment, au în față o Biserică care din câte se vede încă se spală pe ochi după un somn din care a fost tulburată de propagandele unora care se distrează hulind crucea lui Hristos.
Azi, România are nevoie de 7 milioane de oameni să iasă la vot pentru a spune un “Nu” acestei depravări mondiale. Trebuie să iasă doar din București 532,214 de persoane dintre cele cu drept de vot, adică 30%. Dacă unul lipsește acea persoană poate afecta balanța voturilor sau chiar a validității referendumului. Așadar, nu sta inert. Fii ca primii 120 de ucenici, cucerește și nu te lăsa cucerit de întunericul unor minți care vor să ți se spună părintele 1 sau 2, neutru și nu el sau ea.
Dar nu ne vom trezi doar pentru un vot ca să ne culcăm din nou, spitalele ne așteaptă, orfelinatele, școlile și toate instituțiile au nevoie de creștini, străzile au nevoie de vocea noastră. Nu uitați că până nu de mult toate sistemele importante ale unui stat erau în mâna Bisericii. Educația se făcea în Biserici și Mănăstiri, avem astăzi muzica clasică datorită Bisericii care a investit într-un Mozart și într-un Bach. Avem medicină, știință, arte, matematică datorită unor oameni pasionați de Dumnezeu, mulți dintre ei au fost preoți sau eroi ai credinței.
Descoperirile medicale și invențiile benefice societăți erau făcute în mare parte de credincioși autentici conduși de pasiunea de a ajuta oamenii cu sprijinul Bisericii. Azi ce avem? O Biserică care se izolează și care se autosustrage? Sau o Biserica care va câștiga din nou? Și dacă totuși Biserica va trebui să piardă teren pentru că vine Antihristul și lepădarea de credință nu va pierde din lene, ci luptând.
Doamne ajută!