Skip to main content

Dreptatea lui Dumnezeu…

Sigurd cel Mare avea un dușman pe care l-a provocat la o bătălie 40 contra 40, ceva de genul David și Goliat doar că încă 39 de fiecare parte. În ziua bătăliei Sigurd a venit cu 80 și, evident, și-a anihilat inamicul. În timp ce se întorcea victorios pe calul său, capul tăiat al doșmanului, poreclit “dințosul”, pe care l-a atârnat de șa, l-a zgâriat pe picior chiar cu dinții, astfel că Sigurd a murit în scurt timp de o infecție năprasnică.

Oamenii obișnuiesc să spună când aud sau văd astfel de cazuri că Dumnezeu a făcut dreptate (păgânii zic că e Karma că ei ori nu au Dumnezeu ori au niște zei inexistenți ca stăpâni).

Un tânăr de 37 de ani obișnuia să-și bată crunt soția de o auzea tot cartierul, când întreba de ce o bate acesta răspundea că de plăcere. A murit tipul acesta la 37 de ani de două tipuri de cancer. Tot cartierul atunci a zis: “Dumnezeu nu a mai suportat răutatea acestui om!”

Un prieten a lovit mașina altuia care era parcată și a fugit de la locul accidentului. În următoarele luni și-a găsit de trei ori mașina avariat, iar făptuitorul nu era de găsit.

Biblia ne spune că tot ce semănăm aceea vom și culege, Isus a zis că cine ridică sabia războiului de sabie va muri, iar nemții în frunte cu Hitle ne pot învăța asta, de două ori au ridicat-o și de două ori au pierdut. Există o lege a dreptății lui Dumnezeu care ți se aplică și ție. Vom dormi cum ne așternem, ne vom bucura de ceea ce am sădit, vom gusta din roadele faptelor noastre și în lumea aceasta și în cealaltă. Așadar, ai grijă ce faci! Nu fura din bunurile aproapelui că vei fi ars exact în domeniul de unde ai furat, nu denigra pe alții pentru că vei avea împătrit parte de denigrare, nu bârfi pentru că asta vei culege, nu disprețui pentru că disprețuit vei fi. Sădește binele și vei avea parte de bine!

Cu prețuire,

Toni Berbece