Skip to main content

Ferice de cei săraci în duhul…

Am întâlnit la Lupeni un tânăr simplu care mi-a zis că el patru ani de zile a făcut planuri cu Dumnezeu pentru trezirea spirituală a orașului și pentru o trezire printre tineri (mulți au râs de “naivitatea” lui). A observat că nu există niciun viitor, nici financiar și nici spiritual, așa că a început să se roage. I-a spui lui Dumnezeu că trebuie să asfalteze orașul înainte de deschiderea unei Biserici noi pentru tineri. Și ce credeți? Chiar așa s-a întâmplat în 2019. Orașul a fost asfaltat și o trezire a pornit printre tineri, care au primit un suflu nou, o nouă provocare și noi oportunități chiar și în lumea afacerilor.

Uneori ce ne lipsește este credința unei minți simple. Ne complicăm, ne dichisim, ne facem calcule și avem impresia că și pentru Dumnezeu este prea greu să ne rezolve problemele. Uneori suntem ca cel pe care se sprijinea de foame Împăratul lui Israel blocat în Samaria asediată, îl contrazicem pe Dumnezeu care ne spune că poate deschide cerul peste noi ca să cadă ploaia binecuvântării. Necredincioșii nu vor ajunge niciodată să se bucure de binecuvântare, ci vor fi “călcați în picioare” de credincioșii care dau năvală spre binecuvântările pregătite de Dumnezeu.

Unii prea fac calcule, alții se roagă și acționează. Ferice de cei din urmă pentru că a lor este succesul împreună cu Dumnezeu!

Cu prețuire,

Toni Berbece