Skip to main content

Fericirea este gratis…

Unii cred că fericirea costă milioane de euro și încep să clădească afaceri, dar ajung obosiți, depresivi, plini de griji și de fapt în vârful munților de bani ar dori o casă mică, liniștită, retrasă, undeva departe de toate grijile, cu o familie fericită lângă ei, pe care de cele mai mult ori o sacrifica pentru bani. Fericirea nu e în bani, ci în Cel care o poate da și când buzunarele sunt goale și când acestea sunt pline. Fericirea nu ține de posesiuni, ci de o relație, de relția cu cel care poate să te facă să te simți minunat chiar când “leii” rag în jurul tău.

Unii cred că fericirea stă în plăceri, de aceea aleargă la alcool, tutun, droguri, sex și alte surse de plăcere scăpată de sub control. Dar în mijlocul plăcerilor fără număr constată că sunt goi, chiar de li s-ar turna plăceri carnale pe gât cu pâlnia, și chiar de le-ar fi conectați toți senzorii plăcerii la o priză din care să curgă doar plăceri, tot goi ar fi. De ce? Pentru că sufletul e făcut să se sature doar de Dumnezeu, iar unde nu e Dumnezeu e un mare gol. Trupului îi sunt îngăduite plăceri luate cu măsură în cadru permis, dar sufletul are o singură desfătare – Dumnezeu și neprihănirea Lui.

Unii cred că fericirea este în faimă, de aceea construiesc un nume. Dar când milioane de oameni ajung să li se închine, constată că ei înșiși au nevoie să se închine cuiva. Pentru că fericirea este să te închini singurului care merită lauda oamenilor, adică lui Dumnezeu. Omul care se închină la om, aceasta este cea mai mare deșertăciune. Fericirea nu e în faimă, ci în a direcționa toată gloria către El. Când primești ca Irod lauda oamenilor, te mănâncă vierimii mândriei și ajungi să fii chinuit deși primești laude. La ce-ți folosesc laudele oamenilor când ca Michael Jackson adormi doar cu cocteilul de somnifere, pentru că nu te lasă cugetul de păcate și mândrie să mai adormi liniștit?

Citiți aceste versete scrise de David, Regele care a avut munți de bogății, plăceri carnale fără număr, multe femeie și o faimă mare printre popare. Dar cu toate acestea ajunge să zică: “Numai tu Doamne îmi dai liniște deplină în locuința mea (Ps. 4:7-8)!”

Fericirea este gratis, pentru ea a platit deja Hristos!

Cu prețuire,

Toni Berbece