Skip to main content

Fiecare cu religia lui…

Azi am fost la ședința cu Jandarmeria si cu toate celelalte structuri naționale de securitate pentru organizarea evenimentului Trezirea Națiunii de pe Național Arena si s-a discutat ca după noi (3 mai) pe 5 mai, chiar în ziua de Paste va fi un cros în zonă. Toți erau șocați cum de se face maraton chiar în ziua de Paste, în această sfânta sărbătoare creștinească. La care le-am răspuns simplu si concis: “Fiecare cu religia lui!”

Da, a pune alergatul peste relația cu Dumnezeu este clar o religie, a pune banul, alcoolul, curvia, drogul, jocurile de noroc, videochatul, pornografia si orice altă patima în locul neprihănirii lui Dumnezeu este clar o religie. Orice intra în competiție cu valorile sau timpul pe care trebuie să i-L acorzi lui Dumnezeu este o religie. Si Biblia ne spune acest aspect in mii de rânduri si chiar ne spune: “Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit. În adevăr, dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, se încurcă iarăși și sunt biruiți de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decât cea dintâi” (2 Petru 2:19-20).

Tu ce religie ai? Religia făcutului de curățenie și cozonaci fără părtășia cu Mielul adus Jertfă de Dumnezeu pentru noi? Religia dormitului până la 12:00 când de fapt e slujba? Religia șprițului pe lângă “altarul” grătar? Religia lenei care te tine să nu te implici în lucrările Împărăției lui Dumnezeu? Religia defăimării prin care îi defăimezi pe cei ce cheamă la unitatea și pocăința credincioșilor? Poate ai religia băgatului de bețe în roate? Sau ai religia indiferenței față de vocea Duhului Sfânt, care ne cheamă la mijlocire în aceste vremuri de criză spirituală. Când alții fac maratoane în ziua de Paști, nu uita că noi creștinii trebuie să strălucim peste națiunea aceasta si să arătam că mai sunt iubitori de Dumnezeu în acest neam. Vei fi si tu la 🇹🇩 Trezirea Națiunii pe Național Arena (Vinerea Mare) || 3 mai ora 17:00? Dacă religia ta este Hristos te aștept!

Cu prețuire,
Toni Berbece