Skip to main content

Iată de ce creștinii conservatori nu pot fi comparați cu talibanii…

Un “sociolog mioritic” a comparat talibanul ucigaș cu creștinul conservator de pe la noi. Iată de ce nu-i puteți asemui:

  1. Nu puteți compara creștinismul conservator cu talibanismul, talibanii ucid chiar acum pe toți afganii care au Bibliile instalate pe telefon. Noi creștinii, chiar si foarte conservatori, suntem foarte toleranți, inclusiv cu cărțile contra creștinismului. Noi nu combatem cu violență informațiile contra creștinismului, nici măcar cărțile de vrăjitorie nu sunt combătute cu niciun fel de violență. Razboaiele noastre sunt purtate pe genunchi, in rugăciune si prin proclamarea Adevărului. Așa am cucerit noi culturi degradate, societăți demonice si popoare aflate in ghearele nedreptății.
  2. Nu puteți compara creștinismul conservator cu talibanismul, chiar dacă și talibanii sunt contra avortului ca și noi, cu toate acestea noi nu ucidem cu pietre femeile care fac avort, nici pe doctorii care fac avorturi nu-i vânam pentru a-i arde pe rug, ci noi creștinii prezentăm adevărul și puritatea, însă ca și Dumnezeul nostru, oferim oamenilor libertatea de alegere. Fiecare va da socoteala pentru faptele lui. Talibanii sunt ca un “dumnezeu crud pe pământ”, însă Dumnezeul nostru lasă omului o vreme de har si de pocăință, iar la Judecată vine “nota de plată”.
  3. Nu puteți compara creștinismul conservator cu talibanismul. La noi femeia este liberă, la ei e un sclav, la noi femeia este cinstită și iubită cum și-a iubit Hristos Biserica și s-a dat pe Sine pentru ea, la ei femeia e călcată în picioare si n-are niciun drept; la noi femeia este liberă sa-și aleagă destinul, la ei femeia nu este mai presus de animalul de povară, de care ei se folosesc pentru servicii. Apoi, talibanii aruncă de pe clădiri “desfrânații sexuali”, în timp ce la noi fac parade, iar creștinii nu fac decât să se roage cu foc pentru sufletele lor.
  4. Țările creștine trebuie sa-i fie foarte recunoscătoare creștinismului tocmai pentru că ne-a ferit până astăzi de talibanism. Cred că era imperios necesar să știți faptul că tocmai acest creștinism conservator, blamat de unii, a adus progres, libertate și în același timp sănătate morală. Creștinismul este singura cultură care îmbină progresul cu moralitatea, restul sunt lipsite de dumnezeire.

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece