Skip to main content

Intr-o zi ca cea de azi El a suferit, tu ce faci…

Ucenicii au fugit de frica de a suferi cu Hristos. Nu-i putem condamna pentru că și noi fugim adesea de El când ne este pusă pielea la bătaie. Unii nu mai vin la Biserică când plouă, darămite să fie gata să fie arestați pentru Hristos. Dar Duhul Sfânt vine cu un duh de curaj, cine n-are Duhul nu poate suferi pentru Numele Lui. Stai în rugăciune și devino un ucenic plin de Duh și nu vei mai fugi de amenințările Diavolului.

Preoții L-au dat la moarte de frica de a nu-și pierde pozițiile de oameni la care se închinau alți oameni ca la Dumnezeu. Iubeau poziția aceasta de privilegiați, dar n-aveau Duhul lui Dumnezeu in ei, ci duh de lăcomie de bani și de mândrie. Un preot dacă nu-l are ca duhovnic pe Duhul Sfânt al lui Hristos e mai mort decât un om mort în păcat. Zaharia, Simeon și Ana erau oameni plin de Duhul Sfânt chiar acolo la Templu, Duh care-i anunțase despre Mesia. Dar cine nu iubește rugăciunea și statul în prezenta Cerului nu poate auzi planurile Tatălui. Tu iubești rugăciunea? Dacă nu, n-ai Duhul lui Hristos.

Irod și Pilat L-au dat la moarte pentru a-și salva dumnezeul veacului, pe Diavol. Din mândrie nu se puteau identifica cu un “Dumnezeu slab”, care iubea văduva, orfanul, săracul, bolnavul, leprosul, agramatul și omul simplu. Ei erau uzurpatori, de aceea pe cruce au scris că L-au ucis pe “Regele Iudeilor”, adică un rege prea slab pentru ei. Dar Hristos le-a arătat cine e Regele când a zburat piatra de la mormânt. Și unii dintre noi se cred prea importanți pentru Hristosul acesta al “încuiaților”, un Hristos prea iubitor, milos și sfânt. Ei vor să fie răi, egoiști și mândri ca tatăl lor Diavolul. Tu pe cine ai ca Tată și Rege?

Chiar și Tatăl L-a dat la moarte pe Fiul pentru a-și salva Creația, adică pe mine și pe tine. Hristos a strigat: “Dumnezeul Meu, Dumnezeu Meu, pentru ce M-ai părăsit!” Da, Dumnezeu chiar Îl părăsise în agonie pentru câteva clipe pentru că peste El era tot păcatul lumii ca tu și eu sa putem fi iertați de orice păcat și vindecați de orice boală pe veci, ne așteaptă o vesnicie unde lacrimi nu-s dacă ne-am pus viețile în mâna Lui.

Într-o zi ca cea de azi El a suferit pentru tine. Eu am ales să Îl iubesc si să trăiesc ca acest Rege, care a murit pentru mine. Tu ce faci pentru El? Lasă mielul și Iepurașul, lasă cumpărăturile, lasă petrecerile și pune-te pe genunchi, este cel mai important lucru pe care-l poți face de Paste și acolo pe genunchi dă-i viața ta Lui. A murit pentru ea, o merită. Altfel va fi un alt Paște ratat.

Cu prețuire,
Toni Berbece