Skip to main content

Mai este Hillsong un cantec al vindecarii?

Știm cu toții că Hillsong și-a propus să fie un cântec al vindecării de orice fel, fie ea trupească, psihică sau spirituală (sau cel puțin asta a părut a fi viziunea lor). Au scos cântec după cântec, iar noi am tradus cu multă sete aproape totul, la fel au făcut multe alte națiuni. I-am auzit pe mulți spunând că ei nu agreează Hillsong însă nici nu știau că le cântă cântecele. Mereu m-am întrebat dacă ceea ce văd întâmplându-se la ei este chiar autentic. Dacă oamenii pe care-i văd cu mâinile pe sus la fiecare cântec trăiesc cu adevărat o credință autentică. Mereu m-am întrebat dacă este doar o modă sau pasiune pură pentru Dumnezeu. La aceste întrebări poate să răspundă numai Duhul lui Dumnezeu care cunoaște fiecare inimă în parte. Astăzi Bisericii Hillsong i-a venit rândul să răspundă clar în fața lumii întregi ceea ce crede. Oare ne va veni și nouă rândul?

Știu, uneori e greu să spui pe față ceea ce crezi pentru că s-ar putea să-ți pui autoritățile în cap și să te trezești cu câteva procese, însă poate vine vremea când Biserica din America (cea rămasă neîntinată), poate și cea din Europa,va trebui să se mute în ”subteran” așa cum este biserica din China. Trebuie să ne pregătim și pentru vremuri din acestea, nu se știe niciodată ce va veni. În America deja vedem că lucrurile nu mai pot fi spuse pe față și cred că mulți vor muta Biserica în clădiri nu atât de evidente. Pastorii se vor proteja în a se mai declara pastori pentru a nu se trezi obligați să dea ”binecuvântarea” vre unui cuplu homosexual, ceea ce contravine clar credinței creștine.

Nu știm ce va fi și ce vor face alții însă Isus Cristos nu ne-a zis să ne băgăm cu capul înainte în ghilotina satanei, ci să ne ferim de pericol cât putem. ”Păziți-vă de oameni căci vă vor da în judecata soboarelor (tribunalelor) și vă vor bate în sinagogile lor” (bisericile lumii, are și lumea bisericile ei), ne spune Cristos în Matei 10:17.Însă dacă va fi să suferim El ne va întări să o facem și sângele creștinilor va uda pământul pe care vor încolți milioane ca și noi. Greu și de spus și de făcut. Totuși Cristos nu ne-a cerut să spunem ca lumea și să facem ca El. De va trebui să spunem lumii adevărul în față Duhul Sfânt va vorbi prin noi, pentru că lupta aceasta nu este una omenească ci supranaturală în care doar dacă avem de partea noastră puterea lui Dumnezeu vom putea birui. Noi nu luptăm cu carnea și cu sângele cum spune Pavel. În acest război nu sunt niște oameni împotriva altor oameni, ci niște oameni care au devnit marionete ale răului care caută să întineze tot ce a mai rămas curat. Iar acest lucru nu le va reuși niciodată.

Astăzi când Biserica trebuie să răspundă categoric în fața unor probleme de imoralitate unii strecoară confuzie și caută să ne convingă că e ok să-i considerăm membri pe toți cei care ne calcă pragul chiar dacă au un mod de viață pe care Biblia îl condamnă clar. Nu noi primim membrii în Biserică sau îi scoatem, ci standardul Scripturii o face și acela este sfințenia. Unii spun că au aceleași convingeri ca și Pavel însă fac cu totul altfel. Zic eu, mai bine taci decât să fii părtaș păcatului și să dai de înțeles că e ok și altfel decât în Scriptură. Mai bine ascunde-te dacă nu ai puterea să spui adevărul și să ții piept minciunii și păcatului, și roagă-te până vei putea să o faci. Oare se teme Hillsong că își va pierde fanii de pretutindeni și atunci caută să-i țină aproape printr-o aparentă împotrivire față de păcat, însă nu una hotărâtă?

Vin vremuri în care doar dacă ai Duhul Sfânt, care e Duhul îndrăznelii și al curajului, mai poți spune că ești creștin. Mi-aș dori ca cei de la Hillsong să rămână un cântec al vindecării și toți cei care le calcă pragul să fie cu adevărat vindecați de păcat nu să ne trezim cu poze compormițătoare din partea lor.

Cristos nu a fost de loc tolerant și prietenos cu păcatul chiar dacă El este însăși Dragostea. În prezența Lui vameșul a simțit că trebuie să dea înapoi chiar de patru ori mai mult tot ce furase (după cum poruncea legea), femeia de moravuri ușoare a simțit că trebuie să renunțe la păcatul ei când L-a auzit pe Cristos predicând, s-a dus și-a luat sticluța cu parfum cu care atrăgea clienții și a spart-o la picioarele Domnului. Da, i-a salvat viața femeii infidele însă când a rămas doar El cu ea nu i-a spus: ”Ai văzut ce Prieten bun îți sunt. Du-te în pace.” Ci i-a spus apăsat: ”Du-te și să nu mai păcătuiești!” Când vii la Biserică apoi pleci și faci la fel înseamnă că nu te-ai întâlnit cu cine trebuia să te întâlnești.
Cristos era atât de plin de Duh încât simpla Lui prezență te făcea să-ți amintești toate păcatele ascunse în ungherele sufletului. De aceea atât de mulți oameni se simțeau incomfortabil în prezența Lui și căutau să-L omoare. Pentru unii Cristos era acea persoană care strica petrecerea lumească. Îmi imaginez că dacă Cristos ar fi azi în trup cei care și-au făcut din păcat un mod de viață nu ar avea curajul să negocieze cu el și să caute să-l convingă că e ok și altfel.

Întorcându-mă la subiectul acestui articol, Biserica Hillsong, aș dori să ne rugăm pentru ea. Dacă ne-au plăcut cântecele lor și ne-am bucurat de profesionalismul de care au dat dovadă în închinare, și dacă au fost o sursă de inspirație pentru mulți, acum când credința lor pare a se surpa sub amenințarea autorităților și sub influența lumii ar fi bine să ne rugăm pentru ei. Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i întărească și să spună advărul și numai adevărul și cred că Dumnezeu îi poate proteja de orice amenințare. Vor fi indistructibili atât timp cât își vor ține stindardul sus și nu se vor compromite.

Închei cu o maximă: “Brutele se îngrașă din nămolul lașității generale.”