Europa fierbe pentru că musulmanii vor deschiderea locașurilor de închinare. Germania deja analizează situația și chiar mai alaltaieri am înțeles că au analizat problema dând liber la închinare cu anumite condiții. Noi creștinii ce facem? Mai lâncezim mult așteptând să treacă “febra” sau cerem și noi deschiderea Bisericilor? Ne mai uităm mult în gura ateilor și a altora ca ei care ne bagă pumnul în gură numindu-ne “criminali” prin faptul ca ne ajunge cât ne-am ferit de o gripă puțin mai contagioasă. Gata, ne-am făcut datoria, am fost primii care am intrat în izolare și în carantină. Oricum ipocrizia e crasă, în timp ce supermarketurile sunt pline și cozile la mici sunt inimaginabile, Bisericile sunt considerate marele pericol al infectării.
În primele secole când ciumele făceau prăpăd în lume, creștinii umblau pe străzi culegând cadavrele abandonate de cei care-și “protejau” unica comoară, anume propriile trupuri. Bisericile erau pline de soldați ai luminii neînfricați de moarte, iar de acolo ieșeau pentru a aduna copii orfani, a căror părinți murise de ciumă, spălau răni, îngropau morți și-i hrăneau pe cei rămași fără slujbe. Biserica nu a fost niciodată un pericol, ci o soluție.
Stând în case nu ne putem ascunde la infinit de acest virus, va trebui să-l înfruntăm cum ne-au spus și cei de sus (bineînțeles și cu măști, mănuși, săpun dezinfectanți și spirt). Deja cunosc mii de oameni afectați de lipsa joburilor, oameni care nu-s ajutați nici cu o pungă de făină de autoritățile care le zic: “Mai răbdați!” Cum explică părinții copiilor lor că nu pot câștiga pâinea și cele necesare pentru ei pentru că li s-a zis că “nu ne relaxăm” încă?
Hai să ne “relaxăm”, hai să dăm drumul la economie, hai să dăm drumul la închinarea în Biserici, cei bolnavi să se protejeze, cei bătrâni să stea cât mai feriți, dar nu putem paraliza o țară pentru acest virus cu care cum zicea domnul “Arafat” va trebui să ne obișnuim și să trăim de acum încolo. Moartea și-a făcut mereu apariția printre noi, dar niciodată soluția nu a fost să paralizăm de frică înaintea ei. Dați drumul Bisericilor, că văd că de cozile la mici nu vă este frică și că pe lângă mititei nu vă este pic de frică că vi se poate aduce și Covid 19. Oare Covid-ul ăsta se ia doar de pe scaunele Bisericii sau și din punga de la curierul mâncărurilor preferate? Tot respectul pentru cei care zilele acestea se expun făcând munca de curierat, însă acest acest mesaj este pentru cei care denigrează Biserica și se tem de slujbe, dar nu se tem de cozile de la mici și din supermarket.
Cu prețuire,
Toni Berbece