Skip to main content

N-am fost chemați să ne batjocorim conducătorii…

Văd creștini care o jignesc pe Doamna Viorica Dăncilă și-i aruncă cuvinte de ocară și chiar asociază versete Biblice în care prostia e comparată cu o femeie neînțeleaptă și gălăgioasă. Apoi văd creștini care-l batjocoresc pe Domnul Iohannis și din mut, robot și leneș nu-l scot. Dar noi n-am fost chemați ca și creștini să-i umilim sau să-i jignim public sau în privat, ci noi am fost chemați să ne rugăm pentru ei ca Dumnezeu să le schimbe mințile și inimile. Nu-i vom ajuta dacă vom lua cu frustrare în mâini armele urii și îi vom ataca cum fac majoritatea. Nu făcându-i proști sau incapabili, analfabeți sau mutălăi îi vom susține, ci rugându-ne pentru ei.

Văzându-le slăbiciunile suntem datori să mijlocim pentru ei. Unul dintre cei doi va ajunge președintele acestei țări, iar Biblia ne cheamă să ne rugăm pentru dregători și dregătorii pentru a putea trăi în pace. Pacea noastră depinde de rugăciunile pe care le facem pentru ei. E de datoria noastră să sancționăm corpuția și imoralitatea chiar din rândul celor care ne conduc, dar a o face într-o manieră jignitoare și disprețuitoare nu îi ajută cu nimic.

Pavel dorea să ajungă la Cezar nu pentru a-i arunca niște cuvinte de ocară și pentru a-l desființa cu corectitudinea lui morală, nu pentru a-l face prost, nebun sau spunându-i că e bun de nimic, ci pentru a-L ajuta să înțeleagă că are nevoie de Cristos pentru a fi o binecuvântare pentru oameni și pentru a câștiga la rândul său veșnicia.

Dacă va ieși Doamna Dăncilă nu e nevoie să părăsim țara cum anunțau unii pe Facebook, că nu fuga e soluția, ci lupta. Ne vom ruga pentru ceea ce ne va călăuzi Duhul că e nevoie. Dacă va ieși Domnul Iohannis, la fel, vom rămâne să luptăm din toate punctele de vedere pentru națiunea noastră, inclusiv pentru a-i schimba perspectiva morală în ceea ce privește protejarea familei de asaltul desfrâului, că tot suntem noi creștinii supărați pe declarațiile dumnealui.

Așadar, haideti să luptăm pentru conducătorii noștri cu armele luminii nu cu armele urii, ale disprețului și ale neînțelepciunii. Pavel a traversat mări și mii de km de munți și văi pentru a avea ocazia să-l binecuvinteze pe Cezar prin vestirea lui Cristos, noi putem ajunge la “cezarii” noștri pentru a-i binecuvânta mult mai ușoar.

Drag creștine, binecuvintează-ți și roagă-te pentru cănducătorii tăi, chiar dacă uneori îi vezi ca pe niște dușmani, am fost chemați să ne binecuvântăm chiar și dușmanii și să-i transformăm în oameni prietenoși, binecuvântați și la rândul lor o binecuvântare! De asemenea nu trebuie să ne urâm și dezbinăm între noi din cauza votului, am văzut ieri doi frați care s-au certat zdravăn pentru că aveau perspective diferite asupra votului. Nu-l lăsa pe cel rău să te facă să-ți urăști fratele, fiecare să voteze după cugetul său, iar Dumnezeu să-și facă voia cu țara aceasta. Transormă-ți frustrarea în rugăciune de mijlocire și vei câștiga mult mai mult!

Cu prețuire,

Toni Berbece