Skip to main content

Nu-ți scăpa iubita/iubitul din mâini

Aud adesea cum femeia cutare a fugit de acasă sau bărbatul cutare a plecat cu alta. Dar și plecatul acesta cu altul sau cu alta poate fi prevenit de cele mai multe ori.

Dacă ești bărbat, inundă-i viața cu iubire, să nu-i lipsească florile proaspete din vază, să nu-i lipsească îmbrățișarea și sărutul, să nu-i lipsească complimentele, pentru că dacă nu i le dai tu, i le va da altul cu o perseverență drăcească chiar. Nu uitați că femeia nu se fură cum se fură bărbatul, cu o privire ademenitoare și cu un corp ispititor, ci se fură printr-o vorbire dulce, prin atenții făcute “fără niciun interes”, și alte tactici parșive. Satana i-a furat inima Evei prin faptul că i-a primis o viață mai bună, oare câte naive nu fug de acasă cu “prinți” din aceștia care pe dedesubt sunt draci?

O femeie care se răsfață zilnic în iubirea bărbatului ei nu va fi niciodată tentată de nimeni și nimic. Bineînțeles că o femeie creștină nu va fi tentată indiferent de ce bărbat are acasă, și asta datorită respectului ei față de Dumnezeu, dar vorbesc aici pentru spectrul larg de oameni creștini sau necreștini.

Dacă ești femeie satură-ți bărbatul cu dragostea ta, să fie mereu sătul de drăgălășiile tale, cum și Biblia ne îndeamnă să procedăm într-o familie. Tot mai multe familii ajung la consiliere pentru că se neglijează unii pe alții de datoria de soți. Iar acolo unde nu se face datoria, Satana are un prilej bun de a cuceri. De aceea zic și eu ca Pavel: “Nu-i dați Satanei prilej să intre în familiile voastre!” Nu lăsați ca foamea de iubire nesatisfăcută să vă transforme în dușmani. Nu lăsați ca certurile dese să sape răni adânci în inimile voastre, de aceea certurile sunt comparate în Biblie cu răvărsarea de ape, pentru că apa va săpa șnațuri de despărțire în inimile voastre, chiar tranșee de război.

Zidurile familie se întăresc prin iubire constantă și reciprocă. Astfel de ziduri nu pot fi clătinate și dărâmate de nimeni, fie om, fie demon!

Cu prețuire,

Toni Berbece