Skip to main content

“O viață am așteptat acest lucru…”

Acolo în stradă am început să cântam chiar când Jandarmii ne încolonau în stradă și ne aranjau într-un șir indian ce părea interminabil, versurile cântării din gura a mii de oameni erau ca un tunet si ziceau așa: “Fraților credința noastră s-o păzim, de pe drumul Crucii să nu rătăcim…” Atunci m-a trecut un fior, gândindu-mă la înaintașii noștri, care au fost aranjați în șir indian si conduși spre lagăre de concentrare comuniste, spre șantiere unde, cu mâinile goale, au construit canalele Dunării, m-au trecut fiori gândindu-ma că noi azi suntem liberi, iar libertatea ne-a făcut timp de 30 de ani atât de moi încât fac ce vor cu copiii noștri, fac ce vor cu drepturile noastre si au ajuns “stricații” mai activi decât cei drepți în societatea aceasta.

Un domn a șoptit către mine: “Toată viata am așteptat să văd minunea aceasta, toată viata am așteptat să văd cum creștini de tot felul ies cu atât de mult curaj în stradă pentru a afirma că Hristos este Regele lor și că nu vor ceda drepturile si libertățile religioase câștigate cu sânge atât în timpul comunismului cât și la revoluție.” Cred că trebuie să spunem adio indiferenței aceleia care ne-a costat scump. Trebuie să spunem la revedere acelei atitudini despre care si Scriptura ne vorbește când zice: “Piere cel neprihănit, dar nimănui nu-i pasă (Isaia 57:1-2)!” Noua chiar ne pasă, încă nu ne-am spus cuvântul, încă n-a venit Domnul, deși ne-am dori, si încă mai avem mult de lucru.

Citeam azi cum că Dumnezeu a zis că vor veni necazuri, cei neprihăniți vor fi vânați, vânduți până și de frați si chiar dați la moarte, iar concluzia lui Hristos este: “Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul (Matei 24:14).” Cineva m-a întrebat: Dar oare noi nu întârziem venirea Domnului dacă ne împotrivim răului? I-am răspuns cu Biblia: “Răul îl vor face indiferent de ce facem noi, dar avem datoria să fluturăm Evanghelia și să le-o vestim chiar de pe rug de vom fi, pentru că atunci când noi nu vom mai putea să le-o spunem, o vor face îngerii cum vedem in Apocalipsa 14!” De ce? Pentru că Hristos ne cere să ieșim cu Evanghelia în stradă pentru a fi oferită tuturor ca mărturie, unora spre judecată si Iad, altora spre Iertare si spre Rai. Hai in stradă și oriunde cu Evanghelia lui Hristos!

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece