Skip to main content

Și tu ții punga lui Hristos

Îl criticăm adesea pe Iuda, însă nu ne gândim niciodată la un aspect. Tu cum ai fi fost dacă ți s-ar fi încredințat slujba de casier al “Asociației Ucenicilor lui Isus”. O slujbă unde nu dădeai chitanță și nici nu treceai în registrul de casă cât se cheltuia. Totul era pe încredere acolo. Tu ce ai fi făcut? Ai fi fost cinstit?

Oare ai fi lăsat banii aceia neatinși și ai fi mâncat și ai fi primit ce primeau și ucenicii sau te-ar fi ispitit și pe tine Satana cu gândul: “Hai mai ia și tu, nu vezi câți oameni donează?” Și uite așa Iuda a luat azi un pic, mâine mai mult până ce ne zice Biblia că “lua el ce se punea în ea”, iar ucenicii au ajuns să mănânce grâu crud de pe câmp. Oare nu așa se întâmplă și azi?

Fiecare din noi ținem punga lui Isus din care suntem chemați să hrănim văduve, orfani, săraci, să hrănim ucenicii Domnului, să sponsorizăm leviți ca să cânte frumos în Biserică și să nu fugă să cânte cu Izabela sau la masa ei.

Suntem chemați să binecuvântăm din punguța noastră pe cei din jurul nostru, însă prea mulți am devenit niște Iude, niște lacomi care luăm doar pentru noi tot ce se pune în pungă, iar apoi tot noi ne plângem că lucrarea Lui Isus duce lipsă, pentru că femeia păcătoasă nu a mai donat pentru “Biserică”, ci a uns direct picioare lui Hristos reprezentate de oamenii săraci. Normal că va duce lipsă cât timp ne vom gândi doar la ce rămâne aici și ce consumăm noi.

Să ne ferească Dumnezeu de duhul lăcomiei lui Iuda!