Skip to main content

Spălați pe creier

Aud deseori că noi creștinii suntem spălați pe creier. Chiar de curând un părinte, al cărui copil s-a lăsat de mizeriile lumii și de o viață de distrugere prin vicii, i-a spus acestuia că s-a lăsat spălat pe creier de Toni. Da, ferice de cine e spălat pe creier de păcatul curviei, ferice de cel care nu mai privește nevasta aproapelui cu poftă făcând planuri cum să i-o fure amicului, care stă liniștit lângă el, neintuind pericolul.

Ferice de cine e spălat pe creier de Hristos și nu mai are o minte parșivă și perversă, care să dorească răul aproapelui, care să-l sape pe la spate la locul de muncă în timp ce pe față îi vorbește măgulitor, ferice de cel care nu mai poate să-și bârfească, să-și invidieze și să-și urască aproapele, pentru că a fost spălat pe creier de sângele lui Hristos, rămânând cu o inimă curată și iubitoare în schimb.

Ferice de cine e spălat pe creier de Hristos și nu mai găsește plăcere distructivă în alcool, în droguri, în jocuri de noroc, în tutun, în pornografii, în destrăbălare sexuală și în alte astfel de vicii, care aduc o mare suferință trupească, psihică și emoțională. Ferice de cine a fost spălat pe creier de nevoia de astfel se vicii prin care Diavolul fură, junghie și ucide. Oamenii care sunt murdăriți pe creier de ele nu pot vedea cine îi fură, nu pot percepe o altă viață și o altă bucurie fără de acestea. E ca și cum un copil care suflă în “punga de aurolac” nu poate știi ce înseamnă o viață fără amorțeala produsă în creier și trup de vaporii toxici.

Lasă-te spălat pe creier de Hristos și vei găsi o amplă bucurie în lucrurile normale, adevărata fericire este cea pe care Dumnezeu ți-o dă în lucrurile curate și simple și nu în plăcerile pe care Satana te minte că le poți obține doar cu un preț foarte mare, plătit în carne și suflet și apoi în veșnicii printr-un chin continuu.

“Totuşi, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruieşte multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi au frică de El. Dar cel rău nu este fericit şi nu-şi va lungi zilele, întocmai ca umbra, pentru că n-are frică de Dumnezeu.” – Eclesiastul 8:12-13

Cu prețuire,

Toni Berbece