Skip to main content

“Stăpânește în mijlocul vrăjmașilor tăi…” – Psalmul 110:2

Am luat azi Biblia și m-am pus să citesc, soția m-a rugat să citesc cu voce tare pentru a auzi și ea. Am citit doar două versete și ne-am umplut de viață și de putere, ne-am oprit pentru a medita la această expresie plină de forță. Psalmistul ne îndeamnă să stăpânim chiar dacă suntem înconjurați de vrăjmași. Iată cum:

Fii stăpân chiar dacă în jurul tău este faliment, ridică-te peste falimentul din viața ta, peste eșecuri și poartă-te ca un stăpân care o poate lua oricând de la capăt și nu ca un rob care nu poate decide. Ridică-te și reușește, încearcă din nou, nu fi slab, spune-i vrăjmașului tău că ai resurse infinite din Dumnezeu pentru a reuși.

Fii stăpân peste fricile tale, domină-le, poruncește-le să plece și nu te pleca sub povara lor, ridică-te ca un stăpân și aruncă-le până la picioarele lui Hristos, care le va zdrobi ca nu cumva să se mai întoarcă la tine.

Fii stăpân peste ispitele tale, nu te supune lor ca și când nu ai avea putere, ca și când ar fi mai mari decât tine, tu ești mai mare decât orice viciu, nimic nu te poate învinge, tu stăpânești peste pofta păcătoasă datorită lui Hristos și nu ea stăpânește peste tine.

Fii stăpân peste orice duh obraznic de răutate sau de spurcăciune, ridică-te ca un stăpân cu autoritate peste orice întăritură demonică și zdrobește-o prin forța Celui care a făcut de rușine pe Cruce orice stăpânire sau domnie de natură demonică. De tine se tem până și demonii, pentru că tu ești stăpân prin Hristos peste orice forță.

Problema noastră este că nu avem această atitudine de stăpâni peste orice vrăjmaș, fie de natură fizică sau spirituală. În Hristos toate lucrurile ni se supun. Cum ne îndeamnă Psalmistul, ca să fim stăpâni trebuie doar să ne odihnim mereu sub dreapta puternică ai lui Dumnezeu. Acum pune-te pe genunchi și efectiv cu vocea ta spune-i oricărui vrăjmaș că tu ești stăpăn, crede-mă ca te va auzi și ți se va supune. Apoi, ridică-te și stăpânește! Ești fiu/fiică de Rege, nu oricine!

Cu prețuire,

Toni Berbece