Skip to main content

Tu ce ai face cu niște mormane de broaște

După ce Faraon L-a jignit pe Dumnezeu asociindu-L cu o nălucă după care leneșii de evrei umblau, țara i s-a umplut de broaște (Exod 8:6). Erau broaște în pat, în oale, în baie, efectiv nu puteai face nimic fără să nu sară câteva zeci de broaște pe tine, inclusiv în somn egiptenii erau “încălziți” de sute de broaște, care se înghesuiau sub ei pentru un loc călduț. Cu toate acestea Faraon i-a cerut lui Moise ca broaștele să fie eliminate a doua zi. De ce “mâine”? Pentru că așa suntem noi, ne gândim că poate mai rezistăm o zi fără Dumnezeu în curviile, minciunile, furturile, răutatea și mânia noastră. Ne pocăim mâine, că azi mai avem un bairam, o amantă care încă se ține după noi, o “combinație” la care ies bani nemunciți, etc…

A doua zi, Dumnezeu S-a ținut de cuvânt si a ucis într-o secundă toate broaștele. E atât de minunat să realizăm că Dumnezeul nostru are putere ca intr-o secundă să alunge toți dușmanii noștri, tot ce ne-a îngrozit si ne-a ruinat viețile, toți demonii, toate neputințele, toate slăbiciunile și păcatele, toate pot dispărea într-o secundă. Dar ce au făcut egiptenii? Au strâns broaștele acestea moarte grămezi si le-au lăsat așa, împuțindu-și țara (Exod 8:14). Tu ce ai fi făcut cu el? Bineînțeles că le-ai fi dat foc. Dar aici intervine o alta slăbiciune omenească, lipsa de consecvență. Pornim bine cu pocăința, ne mărturisim păcatele, dar nu aducem peste noi focul Duhului Sfânt ca să ardă tot ce e stricat. Strângem păcatele grămezi duminica la slujbă când le mărturisim, dar de luni adunăm alte broaște, alte păcate. Și tot așa adunăm broaște până când ni se împute viața cum s-a împuțit Egiptul.

Dumnezeu te cheamă la o viață de sfințenie, să renunți la păcat, nu doar să-l plângi duminica și să-l faci luni, nu doar să cânți în Biserică marți “Osana”, iar miercuri să fredonezi spurcăciuni, nu vrea o viață duplicitară, adică și cu semnul crucii și cu degetul din mijloc arătat la orice semafor, nu vrea și rugăciuni și drăcuieli, nu vrea și Biserică și Club de noapte în viața ta, nu vrea și citit din Biblie și pornografie, și mers la Biserică și mers la curvii si beții. El vrea o singură cale și doar așa vei fi fericit! Alege ce faci cu broaștele (păcatele) din viata ta, le dai foc prin Duhul Sfânt sau le lași să se împută pentru că n-ai timp de Hristos, ci ești preocupat cu lumea?

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece
Foto Text: Fapte 3:19-20