Skip to main content

Ultimul mare război al Bisericii

Poate vă gândiți și voi cum va lupta Biserica și împotriva a ce în aceste zile ale sfârșitului pe care cu toții le simțim, chiar și cei care doar au auzit despre o eventuală venire a lui Hristos pe nori simt o oarecare încordare. Îmi spunea un prieten că zilele trecute când cerul a fost roșu, mama lui s-a speriat așa de tare încât a avut impresia că gata vine sfârșitul și că trebuie să-și facă ordine în viață. A început să se roage și să-și ceară iertare pentru toate păcatele.

Pentru că așa cum spune Apostolul Pavel, noi nu luptăm cu carnea și cu sângele, ci cu duhurile răutății, așadar și ultimul mare război al Bisericii va fi tot cu demonii, care vor “conduce” acțiunile oamenilor, dar cu precădere cu demonii de curvie, care vor sluji “curva cea mare” pomenită în Apocalipsa.

Evident vor face echipa cu cei de intimidare, violență, obrăznicie, hulă, batjocursă și restul. În vremurile sfârșitului puterea va fi a acestor demoni de spurcăciune de tot felul. Așa cum ne spune Pavel în Tesaloniceni, Cel ce le stă acum înpotrivă se va da la oparte pentru o ultimă cernere a oamenilor. Iar toți cei care nu se vor alinia cu degradarea lor vor fi atacați în fel și chip, chiar martirizați, spre asta se îndreaptă lumea ultimilor zile.

De unde știu acest lucru? Din Apocalisa, iată ce zice: “Pentru că judecățule lui sunt adevărate și drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pământul cu curvia ei și a răzbunat sângele robilor Său din mâna ei (Apoc. 19:2).

Puțini oameni vor mai rămâne neîntinați de curvia ultimelor zile, dar creștinii autentici se vor păstra. Iar acest lucru este pomenit tot in Apocalipsa: “Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel… (Apoc. 14:4). Această întinare presupunea curvie de orice fel (de la pornografie la deviații sexuale), deoarece o relație de căsătorie cu o femeie nu te întinează. Vergur înseamnă “virgin”, adică în acest context neinițiat în stricăciunile veacului.

Așadar, rolul creștinului al ultimilor zile va fi acela de a fi vigilent și de a sta departe de orice formă de întinare, deoarece va fi un asalt total. Demonii aceștia își vor face treaba, dar nici creștinii nu vor sta degeaba. Pavel parcă mai ieri și-a sfârșit alergarea pentru că l-a avertizat pe Timotei (parcă și el tot din secolul 21 ar fi fost) și i s-a spus clar, în vremurile de pe urmă unii se vor lepăda de credința adevărată ca să se lipească de duhuri înșelătoare și de învățatura dracilor (1 Timotei 4:1).

Ce-i de făcut? Creștinii trebuie să fie o fortăreață, o cetate de scăpare pentru cei care caută curăția, o trâmbiță spre curăție, singurul reper de moralitate al societății, slujbele Bisericii, școlile Bisericii, centrele de reabilitare de tot felul, vor fi atât de utile încât vor fi singura lumină rămasă aprinsă în lumea aceasta.

Înțelegeți acum cine se instalează în lume? Să nu ziceți că ați obosit pentru că abia a început. Doamne ajută!