Skip to main content

Veniți de luați bilete… spre Rai

Un tip din Zimbabwe pe nume Tito Watts a pretins că a avut o revelați în urma căreia Cristos i-ar fi dat bilete din aur pe care să le vândă pe pământ, pentru doar 500 de dolari ți se garanta scăparea de Judecata de Apoi. Fără pocăință, fără să-ți ceri iertare de la Cristos, fără să trăiești o viață curată, doar atât trebuie să știi că pe un bilet intră doar o singură persoană.

Poliția a arestat acest tip, care făcea bilete din lemn poleite cu ceva auriu și pe care scria cu pixul “Ticket to Heaven”, dar șocul a venit după ce o mulțime de oameni le-a cerut polițiștilor să-l elibereze. De ce? Pentru că iluziile sunt plăcute, minciunile au fost întotdeauna de dorit. Să te minți că orice ai face ajungi tot în cer doar pentru că ai cumpărat un bilet spre cer sau doar pentru că te-ai născut în România, de unde toți pleacă spre cer pentru că așa li se predică de secole, e mai ușor decât să trăiești cu Cristos.

Nu ați observat că la noi în neam cu o lumânare la capul mortului și cu o pomană zdravănă se rezolvă problema mântuirii? Nu contează că a murit în șanț beat criță sau drogat sau că era curvarul satului. Important e că omul avea credința lui strămoșească în care a murit, credință strămoșească înseamnă cam atât: de Paște și de Crăciun se face mare bairam cu beție și îmbuibare, iar în restul zilelor cât mai multe păcate.

Oamenii vor să fie lăsați în pace, să nu li se amintească de păcate, să nu li se spună de nimic din ce greșesc, să nu cumva să le vorbești de pocăință, de renunțare, de viață curată fără destrăbălări, dar vor și sfânta cruce, vor și pe Cristos și mântuirea Lui. Așa nu se poate. Ori o viață păcătoasă cu Iadul la capăt, ori o viață curată cu Cristos și cu Raiul la capăt. Ai de ales chiar dacă Biserica la care mergi nu îți spune asta de teamă să nu te pierde ca enoriaș și de teama de a nu pierde cotizația aferentă.

Dacă nu pricepi ești fix ca cei care au cumpărat bilete spre cer cu 500 de dolari bucata.

Cu prețuire,

Toni Berbece