Skip to main content

Ziua în care lumea a crezut în Dumnezeu

În urma războiului din Ucraina pe rețelele de socializare a devenit virală o poză în care oamenii îngenunchează înaintea lui Dumnezeu, iar această poză a fost distribuită masiv de companii, oameni politici, oameni de rând și cam de tot mapamondul. De ce o poză cu oameni rugându-se a înduioșat lumea? Pentru că lumea a realizat din nou faptul că atunci când omul este cel mai vulnerabil, când e neputincios si abandonat de cei din jur, singurul care mai poate ajuta e Dumnezeu.

Mai puternice decât bombele și armele nucleare sunt armele rugăciunii, oameni fără arme în mâini, fără acces la butoane cu bombe chimice sau nucleare, oameni fără nici măcar un cuțitaș asupra lor au fost mai iubiți, apreciați și au arătat mai puternici decât liderii lumii care au armate de milioane de oameni înarmați până în dinți. Oamenii în genunchi sunt un simbol al faptul că omul nu poate fi niciodată distrus când îl are pe Dumnezeu, omul în genunchi înaintea lui Dumnezeu nu este de fapt disperat și nici învins, ci este gata oricând să părăsească lumea aceasta ticăloasă pentru una mai bună și o face cu zâmbetul pe buze. Nu-i învins cel ce se roagă, ci cel care nu cunoaște puterea rugăciunii! Armele lumii străpung doar materia, dar armele lui rugăciunii străpung duhul și veșnicia!

Războiul i-a făcut pe ignoranții lumii, pe cei ce promovau spurcăciuni colorate, să se oprească o clipă și să realizeze că nu pumnul îndreptat spre Dumnezeu prin păcate îi va ajuta înaintea nenorocirii, ci genunchiul plecat în neprihănire!

“Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi și pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea” (1 Timotei 2:1-2).

Continuam să ne rugam pentru Ucraina si pentru pacea în lume!
Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece