Skip to main content

❗️Nu mai râdeți de băiatul cu Tourette…

Mă întristează foarte tare să văd cum toată România râde de un tânăr care nu se poate abține și care scapă într-una înjurături și cuvinte obscene. Chiar ieri mi-a apărut pe Facebook un clip în care o “vedetă” îi lua interviu și se amuza copios de neputința acestui tânăr, care, prizonier fiind unei neputințe necurate, simțea nevoia mereu să vorbească din cale afară de porcos. Oameni buni, nu e de râs situația lui. Ia gândiți-vă profund, ce fel de “boală” este aceasta în care simți nevoia să vorbești extrem de vulgar? Oare nu este una dintre neputințele pe care Hristos și ucenicii le scoteau din oameni?

Haideți să vă zic cum Hristos a salvat de această neputință a minții unui adolescent. Acum câteva luni a venit la slujbă un băiat de nici 14 ani care suferea de Sindromul Tourette. A venit pentru o minune deoarece acest sindrom îi controla mintea și trupul, îi veneau obsesiv în gând cele mai spurcate cuvinte pe care uneori le rostea fără control, iar spasmele se manifestau tot mai violent. El si părinții lui erau disperați, școala îi era amenințată, iar viața îi stătea înainte ca un chin.

Însă ne-am rugat si i-am cerut lui Hristos să îndepărteze de la el această neputință de peste minte, i-am spus să lupte, sa înlocuiască fiecare cuvânt spurcat care îi vine în gând cu un cuvânt frumos, de laudă față de Dumnezeu. Am continuat să ne rugam și să luptăm împreună, i-am făcut ungerea cu untdelemn, cum cere Scriptura, iar ieri am primit vestea vindecării lui complete. A putut să termine cele 8 clase si să intre la liceu, merge la Biserică, poate merge liniștit în comunitate și poate fi normal. Așadar, Sindromul Tourette are un leac, iar acela este credința în Hristos. Cine se încrede în El este eliberat de orice necurăție a trupului, a sufletului sau a duhului.

Cu prețuire,
Toni Berbece