Skip to main content

Iritați…

Iubirea irită, îi irită pe cei care nu o dau și nu o au. Mulți sunt iritați când văd familii fericite, când văd sărutări, când aud declarații de dragoste, când văd familii longevive, îi irită credincioșia soției față de soț si invers, îi irită puritate doar pentru că ei nu o au, de aceea să nu te simți vinovat de iritarea lor, să nu te oprești din a iubi si din a-ți arată caracterul frumos pentru că iritații vor în jurul lor doar gunoi deoarece așa este viata lor. Vor doar distrugere, precum muștele, vor doar mizerii din care să se alimenteze și-i irită polenul, dar nu și bălegarul. Iubește până când îi molipsești si pe alții!

Dărnicia irită, îi irită pe cei care nu dau nimic, pe cei care strâng doar pentru ei. Când auzi comentarii de genul: “Ce te lauzi atât cu ce faci?” De fapt să știi că te-a abordat un om care trăiește doar pentru el, deoarece femeia păcătoasa a venit în văzul tuturor și i-a uns picioarele Domnului cu acel parfum scump. Umple si tu orice încăpere, orice loc cu parfumul frumos al dărniciei tale, chiar dacă pe Iuda cel lacom îl irită. Așa cum spune Biblia, lasă să se vadă faptele bune nu spre lauda ta, ci a Celui care ți-a dat și voința și înfăptuirea. Fă cum te-a învățat Hristos: “Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri (Matei 5:16).”

Credința irită, îi irită pe cei care nu o au sau pe cei care prin păcate se închină Diavolului. Când țineam slujbe în aer liber cineva a trimis poliția de 5 ori la noi, nu pentru că îl deranja volumul destul de încet, ci pentru că îl deranja închinarea noastră față de Dumnezeu. Așa cum și poliția ne-a spus, pe oameni nu-i prea deranjează manelele la maxim, dar fac imediat sesizări cum o Biserică se face auzită. Irită-i cu credința ta în Hristos, pentru că de fapt Diavolul urlă și nu vrea ca oamenii să fie eliberați, vindecați și salvați prin credință, ci-i vrea morți în păcate si indiferență. Așadar, nu te opri când iubirea, dărnicia si credința îi irită pe alții, pentru că dacă te oprești vor creste lucrurile care cu adevărat fac rău și distrug orice strop de umanitate si dumnezeire. Fii un sfânt într-o vreme ca a lui Noe!

Cu prețuire,
Toni Berbece