Skip to main content

A “citit” Biblia folosindu-se de limbă

Un om a auzit despre Hristos și a vrut să cunoască mai multe despre El din Biblie, dar nu a apucat să citească mare lucru că a avut un teribil accident, o explozie puternică i-a desfigurat fața și i-a distrus membrele. Însă nu și-a pierdur dorința de a ști totul despre Hristos.

A aflat că se poate “citi” Biblia Braille și cu buzele, nu doar prin pipăitul cu degetele, dar nici buzele nu-l puteau ajuta pentru că și-a pierdut orice simț de la nivelul acestora. Însă când a încercat a observat că poate distinge punctele acelea ieșite în relief și cu limba. Așa că a început să citească folosindu-se de limbă. Într-un an a citit-o de patru ori.

Tu ai și degete și vedere, ai și vreo cinci Biblii sau bani să-ți iei câte vrei, ai libertate să o cumperi până și din supermarket și mai nou poți avea Biblia pe aplicație pe care o poți descărca în 2 minune. Cu toate astea nu ai timp…

Știai că adunat timpul necesar citirii Scripturii e de numai 71 de ore? Știai că dacă citești Biblia în timpul pe care un om îl petrece în medie la televiozor sau pe internet o citești în doar 4 săptămâni? Știai că dacă citești doar 15 minute pe zi o citești în întregime în mai puțin de un an? Știai că dacă citești în fiecare zi 3 capitole din Vechiul Testament și 3 din Noul Testament ai citit într-un an o dată Vechiul și de trei ori Noul?

Am botezat o soră care avea copil mic, o afacere care solicita foarte mult timp și cu toate astea a citit în 40 de zile 900 de pagini din Biblie, iar în cinci zile după botez restul de 300 și ceva. Deci în 45 de zile a citit toată Biblia.

Știai că în Biblie este descoperită puterea lui Dumnezeu de a mântui oamenii (Romani 1:16)? Știai că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu care dă înțelepciune și te echipează pentru toate lucrurile bune de făcut în viață (1 Timotei 3:16-17)? Știai că citirea Cuvântului ne curățește mințile și viețile (Ioan 17:17)? Știai că Biblia este Sabia lui Dumnezeu cu care noi luptăm cu forțele întunericului (Efeseni 6:17)?

Pavel, deși avea parte de descoperiri duhovnicești și ne spune că Evanghelia a primit-o prin revelație de la Hristos, totuși a continuat să citească Scripturile pe care le avea la îndemână, cât și, cu siguranță, ce au scris Apostolii Domnului. Ai mereu nevoie de Scriptură iar Diavolul pentru că știe ce forță și beneficii găsești în ea va căuta să te țină departe.

Cu prețuire, Toni Berbece