Skip to main content

Abuzează

Abuzeză de post și rugăciune și nu va abuza de tine pofta rea a firii. Nu va mai găsi Satana niciun centimetru din carnea ta în care să-și pună viermele păcatului cu care să roadă ca în putregai. Vei fi sfânt și cu carnea, nu doar cu duhul.

Abuzează de Scriptură și nu va abuza de tine îngrijorarea, frica, depresia, anxietatea, panica și gândul rău. Memorează versete pentru a avea cu ce să-i răspunzi Ispititorului cum și Hristos i-a răspuns doar cu Scriptura.

Abuzează de iubire și nu vei fi abuzat de ură, iubește fără limită iertând ca un nesătul, vorbind de bine pe oricine ca un surd și orb față de răutatea lumii, dăruiește cu mână largă ca un copil care nu are simțul proprietății și îmbrățișează oricând pe oricine chiar de ți se spune că oamenii poartă “viruși”, Hristos ne-a îmbrățișat pe toți cu tot cu pământ și cu toate bolile noastre. Ne-a vindecat nu de la distanță, ci atingându-ne cu iubire.

Abuzează de credință, roagă-te oricând pentru oricine. Nu te îndoi, pentru că minunile nu se nasc din îndoială, ci din credința aceea nebună care poruncește peștelui să crească la loc după ce s-a rupt din el și pâinii să se umfle cum era după ce s-a mușcat din ea. Prin minune s-a hrănit o mulțime înfometată și tot prin minune se poate hrăni azi un popor flămând după Dumnezeu dar ținut cu dinții la gard de unii care se slujește pe sine și nu sufletele pierdute.

Cu prețuire,

Toni Berbece