Skip to main content

Ce să faci când părinții nu te lasă să te căsătorești…

Vin tineri și-mi spun: “Părinții nu ne lasă să ne căsătorim, ce să facem?” Iar eu îi întreb câți ani au. Sunt șocat apoi să aflu că au fiecare peste 20 și ceva de ani și că au o relație superbă și binecuvântată de mulți ani, dar mama/tata “nu-l înghite pe el sau n-o înghite pe ea”. Vin și-mi spun că sunt “șantajați” cu mama care zice că moare de inimă dacă o ia pe “aia” sau pe “ăla”. Unii părinții sar cu “blesteme” cum că o să se aleagă praful de ei dacă nu-i ascultă și că fără binecuvântarea lor nu vor avea reușită.

Atunci le zic așa: “Oameni buni, Scriptura zice că “de aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup”, nu uiteți că viața zboară, nimeni nu vă poate fura timpul vostru, nici măcar părinții, nimeni nu are dreptul să decidă pentru voi, nimeni nu are dreptul să vă fure momentele de intimitate sau să vă împingă spre curvie, din cauza întinderi pe ani de zile a prieteniei.”

Le mai spun că în acești ani în care își ascund relația de mama sau de tata sunt ani în care pot face și crește un copil, sunt ani în care pot aduna momente excepționale, sunt ani în care pot aduna sute de nopți în care s-au strâns în brațe și nu nopți în care au plâns la telefon unul după altul. Anii aceia nu pot fi dați înapoi de nimeni. Așadar, dragi tineri, puneți mâna și căsătoriți-vă, nu așteptați să treacă pe lângă voi floarea tinereții și bucuriile ei.

Să nu vă fure nimeni ani prețioși din căsnicie, nici măcar voi. Nu amânați să vă căsătoriți nici pentru nunta de poveste pe care o vreți. Nu merită să sacrific ani de zile pentru a servi 5 feluri de mâncare și fântâni de ciocolate. Erau vremuri în care valoarea unui om nu se măsura după nunta pe care o făcea, ci după puritatea cu care intra în căsnicie. Azi se fac nunți scumpe cu miri care au furat de mult startul relației intime pentru că au așteptat mulți ani să strângă mii de euro pe care “să-i spargă” într-o zi. Faceți familii frumoase cu teamă sfântă de Dumnezeu, nu trăiți în curvie și nici nu acceptați să fiți chinuiți de cei care nu-s de-acord cu partenerul primit de la Dumnezeu.

Cu prețuire,

Toni Beberbece