Skip to main content

Această femeie îi va judeca pe mulți

Această femeie îngrijește de un copil imobilizat în căruciorul cu rotile, așadar pentru a veni la slujbă trebuie să își îmbrace copilul, să-l hrănească, să-l urce în cărucior, să-l salte o mulțime de borduri, astfel că ajunge epuizată la Biserică, însă este mereu prezentă și mereu are o față senină ca a unui înger, n-am văzut-o niciodată tristă, mereu este cu mâinile pe sus în inchinare, mereu veselă, iar fiul ei, un adult de acum, deși vorbește greu, scoate adesea chiote de bucurie în timpul slujbei înveselindu-ne pe mulți.

Ea si fiul ei au înțeles aceste versete: “Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele! Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci şi credincioşia Lui, din neam în neam (Psalmul 100:4-5).” Oamenii aceștia cu adevărat schimbă valea umbrei morții într-un loc plin de izvoare, de aceea noi, cei ce stăm îmbufnați, reci și plini de amărăciune, deși ni s-a făcut atât de mult bine, deși mergem pe picioarele noastre si nu împingem niciun cărucior, vom fi judecați de cei ce sunt plini de bucurie în mijlocul necazului lor și nu au timp si nici dorința să întrebe “de ce”.

Mi-am adus aminte de un cuplu care tot venea la consiliere plin de nervi și supărări deși nu aveau nicio problemă, ci doar inventau motive de ceartă, iar un alt cuplu tocmai se lupta cu cancerul unuia dintre ei și nu avea nevoie de nicio consiliere, ci amândoi erau plini de pace si bucurie. Atunci am înțeles ca mai rău decât cancerul si decât a fi imobilizat in căruciorul cu rotile este să ai un suflet nemulțumitor, un suflet hain, rău și mereu trist. Tu cum ești? Plin de nemulțumire sau plin de bucurie? Alege pentru că in funcție de ce alegi vei avea un ospăț necurmat înaintea ta indiferent de circumstanțe, sau vei fi mereu trist chiar dacă ești înconjurat de binecuvântări. Va binecuvântez cu bucurie!

Cu prețuire,
Toni Berbece