Skip to main content

Ai înțeles de ce ești atât de prețios?

Chiar dacă ți-ai distrus viața prin vicii de genul alcool, droguri, jocuri de noroc sau altele să nu crezi că ți-ai știrbit în vreun fel valoarea sufletului, chiar dacă ai pierdut tot, de la bani până la sănătate, sufletul tău are aceeași valoare, adică una veșnică. De aceea Dumnezeu și Diavolul “luptă” pentru sufletul fiecărui om până la final, indiferent de poziția socială sau averi.

Chiar dacă ți-ai distrus viața prin tot felul de păcate imorale, chiar dacă ți-ai vândut sufletul și trupul pentru plăcerile carnale ale altora, să nu crezi că nu mai ești valoros/valoroasă. Sufletul tău rămâne la fel de veșnic, de aceea până în ultima clipă cineva luptă pentru miza veșniciei tale. Cineva te vrea chinuit pe veci, iar altcineva fericit pe veci.

Chiar dacă te declari neutru, chiar dacă nu crezi în nimeni și în nimic, chiar dacă nu crezi în Dumnezeu și te porți ca fiind propriul dumnezeu, Hristos tot se lupta pentru tine, pentru că știe că dacă nu te câștigă El, te câștigă Diavolul pentru a împărți cu el focul Gheenei, al Iadului. Bătălia pentru sufletul tău este mare, pentru că “banda vieții” are un singur sens: “Judecata”, apoi vine decizia de a te trimite in Rai sau Iad. Cu toții suntem pe banda aceasta, chiar dacă unii cu spatele la Judecată, căutând să o ignore, iar alții cu fața spre Judecată, bazându-se pe Răscumpărătorul lor Isus Hristos.

“Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata”(Evrei 9:27). “Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup (2 Corinteni 5:10)”

Nu uita, ai un suflet cu valoare veșnică. Ai de făcut o alegere. Tu ce ai ales?

Cu prețuire,
Toni Berbece