Skip to main content

Despre un urs și noi romanii – Nu suntem o țară ieftină cum credeți,

N-am crezut vreodată că cineva va avea aroganța să ne spună în față următoarele cuvinte: “Da vom ucide toți urșii voștri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toți cocoșii de munte, toți mistreții și toți cerbii. Sunteți o țară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupți și asta meritați.” Acesta a fost răspunsul dat de patronul firmei de vânătoare care a “organizat” uciderea unui urs simbol al României către o doamnă revoltată care i-a scris să se oprească din a ne mai ucide urșii.

Ne credeți ieftini pentru că unii ne-au vândut vouă ca Iuda pe Isus, dar asta nu înseamnă că puteți veni să faceți ce vreți voi. Dacă întâlniți oameni care salivează la averile voastre și dau orice pentru o bucățică cât de mică, dacă întâlniți în țara asta oameni care se pleacă în genunchi ca robii când vă văd rangurile, să știți că națiunea aceasta a fost apărată de iobagi, care au murit cu furcile în mână contra baionetelor cotropitoare. Nu suntem ca cei care ne-au vândut pădurile și chiar pe noi ca robi Europei.

Nu știu dacă politicienii sau conducătorii noștri, pe care i-ați făcut slabi și corupți, vor avea un cuvânt de spus, dar Dumnezeul care ne iubește vă vede aroganța, iar noi vă privim cu milă pentru că tot ce aveți si cu ce veți rămâne este plăcerea de a ucide de la animale până la propriul bun simț.

România nu-i de vânzare!
Cu prețuire pentru toți romanii,
Toni Berbece