Skip to main content

Ai obosit să te mai rogi?

Ai obosit cumva să te mai rogi pentru același lucru, cu aceleași cuvinte, mereu și mereu? Aș vrea să te încurajez și să-ți spun că în Matei 26:44 este scris că Isus s-a dus pentru a treia oară să se roage pentru aceeași cauză cu aceleași cuvinte, iar El este Fiul lui Dumnezeu. Până și El, ca Fiu de Dumnezeu în trup de om a trebuit uneori să insiste la porțile Cerului. Uneori lucrurile nu ne vin de la sine, ci trebuie să insistăm în rugăciune, iar această insistență ne mărește credința și forța în rugăciune, ne smerește înaintea măreției Lui, ne face umili.

Mama s-a rugat 28 de ani pentru ca tata să devină dintr-un “creștin nepracticant”, care doar își făcea trei cruci înainte de masă, într-unul practicant, adică unul care să aibă o relație cu Cristos, să citească Scripturile, să se lase de păcat și să iubească Biserica, Casa lui Dumnezeu. Apoi s-a mai rugat câțiva ani și pentru fratele meu care devenise un huligan, până când acesta de asemenea L-a ales pe Cristos, iar creștinismul a devenit mod de viață. Mama e un mijlocitor care se roagă fără să cedeze pentru orice dușman care-i atacă familia și credința. Dacă azi îl iubim toți pe Dumnezeu este pentru că această femeie nu a cedat niciodată în rugăciune.

Uneori mijlocirea pentru ceva anume durează ore, zile, luni sau chiar ani. Important este să nu cedăm, ci să continuăm să săpăm prin rugăciune în muntele dinaintea noastră. Isus ne-a zis că dacă avem credință vom muta munții în mare, dar uneori trebuie să ne băgăm sub ei pentru a-i ridica pe umerii credinței ca mai apoi să-i aruncăm în mare. Iar săpatul acesta durează, însă nu rămâne fără rezultate. Continuă să insiști, nu obosi pentru a nu pierde premiul alergării cerești.

Spor la rugăciune!

Cu prețuire,

Toni Berbece