Skip to main content

Tu de ce nu ai fost duminică la Biserică

Ieri dimineață când să intru în mașină ca să plec la Biserică, niște domni m-au rugat să nu mai parchez acolo că ei lucrează pe schelă și că vor cădea resturi pe mașină. Am profitat de moment și i-am întrebat de ce lucrează duminică și de ce nu își fac și ei obiceiul de a merge la Biserică pentru a se închina cu sfinții lui Dumnezeu? La care unul dintre ei îmi răspunde în batjocură: “Azi m-am închinat la două sticle de Stalinskaya!” Adevăr a grăit. Că de fapt oamenii se închină la lucrurile care îi robesc și care le fură timpul pe care ar trebui să-l acorde sufletului.

Seara am fost la o altă Biserică din Năvodari unde am rămas surprins să văd o doamnă care a venit adusă în căruciorul cu rotile, nu a stat acasă deși știu că nu are rampe de acces peste tot pe unde a mers cu căruciorul și sunt convins că a făcut dublu sau triplu ca timp până la Biserică față de un om care are ambele picioare.

Era așa de bucuroasă, se închina numai cu mâinile pe sus, pe fața ei se citea bucuria Cerului. Piciorul lipsă, bătrânețea, sărăcia nu i-au furat pacea dată de Cristos. În ea se vedea promisiunea aceea a lui Isus, care a spus: “Vă dau o bucurie pe care lumea nu v-o poate lua!”

La sfârșit vedeam tinerii veniți la Biserică cum șoșoteau între ei, au ajuns și la mine și am realizat ce făceau. Făceau o chetă pentru doamna în căruciorul cu rotile. Așa de tare m-am bucurat. A plecat mult binecuvântată acea femeie. În primul rănd sufletește și apoi Tata i-a dăruit și pâinea cea de toate zilele.

Tu de ce nu ai venit la Biserică? Nu te-ai trezit? Nu a sunat alarma? Nu ai avut chef? Ai lucrat prea mult! Nu-ți place Biserica la care mergi? Scuzele acestea vor pieri din mintea ta când Îl vei vedea pe Cristos, pentru că vei realiza că sunt puerile și chiar nefondate. Mergi și închinăte cu sfinții de fiecare dată când ai ocazia pentru că asta face Biserica lui Cristos!

Cu prețuire,

Toni Berbece