Skip to main content

Am fost făcuți să iubim si după moarte…

M-a impresionat teribil de mult poza cu un tătic din Turcia care ține în mâna sa mâna fetițe lui decedate in cutremurele care le-au lovit tara. Noi suntem creați de Dumnezeu să iubim nu doar aici, ci si dincolo. Cei dragi care ne mor, nu se evaporă si nu se duc în marele absolut, ci vor fi ființe individuale si dincolo, memoria noastră nu se resetează dincolo, ci ne vom ști cu cei dragi ca si pe pământ, deși vom fi ca îngerii, cum ne-a spus Hristos (Matei 22:30). Mâna fetiței moarte în mâna tatălui viu este ca un pod între viața aceasta și viața de apoi, dar crezi tu în Dumnezeul adevărat, în Dumnezeul care a creat cerurile si pământul? Ești tu gata să te întâlnești cu Creatorul Tău?

Citeam o știre care m-a înfiorat si mai tare, anume că la fix un an distanță de cutremurele din Turcia, au avut loc cutremure la fel de mari si in România. In 1939 a avut loc un mare cutremur in Turcia, iar in 1940 si in România, in 1976 a avut loc unul major in Turcia, iar in 1977 a avut loc “celebrul” cutremur de la noi. Așadar, cred că România are nevoie de mijlocire mare. Dacă vrem îndurare trebuie să strigam la Dumnezeul nostru, care poate porunci chiar si plăcilor tectonice să nu se miște așa cum a poruncit furtunii sa tacă. Acum ceva timp am avut un vis în care am văzut străzile pline de sânge, nu știu ce va fi, dar de atunci mă rog cu lăcomie pentru tara asta.

Dar oare romanii caută fața Domnului cum au căutat-o ninivenii când profetul Iona a strigat că în 40 de zile cetatea va fi nimicită? Noi avem o avertizare cu un mare cutremur în maxim un an de acum încolo dacă scenariul se va repeta după cele doua incidente anterioare, dar oare vom căuta mila lui Hristos? Oare ne vom pocăi de faptele noastre rele? Oare vom striga spre El cu post si lacrimi? Sau vom spune precum păgânii: “Nu ne aude nimeni, ce rost are?” Eu ma rog să se găsească oameni credincioși care sa strige spre Domnul, poate că vom obține îndurarea Lui dacă mai este cu putință.

“Vestiţi un post, chemaţi o adunare de sărbătoare; strângeţi pe bătrâni, pe toţi locuitorii ţării, în Casa Domnului, Dumnezeului vostru, şi strigaţi către Domnul.” – Ioel 1:14

Curând vom trimite ajutor umanitar in Turcia, sa ne rugam pentru ei!

Cu prețuire,
Toni Berbece